Inspireren tot innoveren

Woensdag 12 oktober organiseert Sportbedrijf Rotterdam een inspiratiedag over innovatieve zalen.
Terug

Sinds onze start in 2018 hebben we 3 bestaande gymzalen omgebouwd tot hedendaagse gymzalen vol innovaties van deze tijd. Want de bijna 100 gymzalen die Sportbedrijf Rotterdam exploiteert, zien er van binnen en van buiten nog steeds zo uit als toen ze werden gebouwd, voornamelijk in de jaren ‘50 en ’60. Ze zijn goed onderhouden, dus je kunt er nog steeds sporten, maar het bewegingsonderwijs en ook de sporters die er na schooltijd gebruik van maken verdienen meer dan een sportvloer, het standaard pakket aan sport- en spelmaterialen en een dak boven hun hoofd. Daar brengen wij graag verandering in!

Gelukkig bouwt de gemeente Rotterdam ook nieuwe sportaccommodaties en ook dan zorgen de collega’s van het Sportbedrijf ervoor dat de sporthal of gymzaal voldoet aan de eisen en wensen van de huidige sporter. En waar het kan zetten we een stapje extra.

Of het dus een bestaande zaal is, of een nieuwbouwproject; bij het Sportbedrijf Rotterdam kijken we met een frisse blik naar het toekomstig gebruik van de zaal én betrekken hier de wensen van potentiële gebruikers bij. Deze aanpak en alles wat daarbij komt kijken, delen we graag met je tijdens onze inspiratiedag.

Wie gaan je inspireren?

In de ochtend zal een aantal van onze collega’s je meenemen in onze drijfveren en aanpak.

 • Marieke van Dam, Productmanager Binnensport, legt je uit wat onze visie is achter sport en bewegen in onze binnensportaccommodaties en welke aanpak daaruit voortvloeit.
 • Gita Houbolt, Productspecialist Fysiek, vertelt je meer over het bepalen van de locatie en invulling. Wie haken we aan bij het traject en hoe komen we tot een ontwerp?
 • Niels Kurver, Professional beheer en Onderhoud, neemt je mee in de realisatie van dit soort projecten; hoe zit het met de kosten, planning, afstemming met aannemers en gebruikers?
 • Ellen de Ridder, Productspecialist Binnensport, legt je uit wat we doen om de bezetting van de aangepaste zalen te optimaliseren, maar ook van nieuw te bouwen locaties en bestaande gymzalen.

Wat ga je zien?

In de middag ga je 3 locaties met eigen ogen bekijken. We nemen je mee naar gymzaal Polderplein, gymzaal Bulgaarsestraat en gymzaal Klein Coolstraat. Dit zijn allemaal oude gymzalen die we hebben aangepast aan de wensen en eisen van deze tijd.

 1. 01 Gymzaal Polderplein

  Gymzaal Polderplein is een zaal die is ingericht volgens het Athletic Skills Model. In deze zaal zijn de vloer en ook de wanden voorzien van kleurrijke vormen die je automatisch uitdagen om te gaan bewegen.

 2. 02 Gymzaal Bulgaarsestraat

  Gymzaal Bulgaarsestraat is een zaal die sinds kort is ingericht als Urban zaal. In deze gymzaal kun je je nu uitleven met oa freerunnen, bootcamp, calisthenics en basketbal. Je vindt er een boulderwand, een walljumper en allerlei materiaal om een tof freerunparcours mee te bouwen of calisthenicsoefeningen mee te doen.

 3. 03 Gymzaal Klein Coolstraat

  Gymzaal Klein Coolstraat waar veel innovatieve elementen zijn toegevoegd, met als grootste eyecatchers de programmeerbare ledvloer en de interactieve smartwall. Licht en geluid, een walljumper en interactief sport- en spelmateriaal maken deze zaal af.

Wat neem je mee naar huis?

Aan het einde van de dag ga je met inspiratie en een berg inzichten naar huis. We hopen dat je onze lessen en ervaring kan gaan toepassen in jouw situatie en helpen je uiteraard graag op weg als je naar aanleiding van deze dag nog specifieke vragen hebt.

Programma

9.00 - 12.30 Inhoudelijk ochtendprogramma
12.30 - 13.30 Lunch
13.30 - 17.00 Locatiebezoeken

Kosten

Als deelnemer aan deze dag betaal je € 75,-. Je krijgt hiervoor natuurlijk een dosis kennis en ervaring, maar ook ontvangst met koffie en thee, lunch, een snack en het vervoer per bus langs alle locaties.

Reisadvies

We starten de dag in Zwemcentrum Rotterdam, Annie M.G. Schmidtplein 8 in Rotterdam. Je komt hier makkelijk met het OV, want deze locatie is pal naast metrostation Zuidplein. Kom je met de auto, parkeer dan gratis bij metrostation Slinge en reis 1 halte met de metro naar Zuidplein. Aan het einde van de dag kun je direct op de trein stappen bij Rotterdam CS. De laatste gymzaal ligt daar op 3 minuten lopen vanaf. Je kunt ook terug met de bus naar Zuidplein en je reis vanaf daar vervolgen.

Bedankt voor je aanmelding!

Meld je direct aan

Naam, adres en postcode
Moet onze factuur naar een ander mailadres of moet er een PO-nummer worden vermeld? Meld het dan hier.
Heb je een prangende vraag die je graag beantwoord ziet deze dag? Stel hem alvast hier.
Velden met een asteriks (*) zijn verplicht om in te vullen