Terug
Handbal

Wat is handbal?

Handbal is een leuke en razendsnelle balsport. Je moet veel gebruik maken van je hele lichaam om de bal te blokkeren of om jezelf vrij te maken en hard te kunnen gooien. Het spel gaat snel heen en weer en de spelers zijn afwisselend verdedigers en aanvallers. Handbal wordt gespeeld door 6 spelers en een keeper per team. Op een veld van 40 meter lang bij 20 meter breed met aan beide kanten een doel van 2 bij 3 meter. Bij jongere leeftijden hebben ze een kleiner doel.

Voor wie is handbal?

Handbal is er voor alle leeftijden. Er zijn competities voor bijna iedere leeftijdscategorie en na je 18e kun je doorstromen naar de senioren. Door handbal te spelen, leer je bewegen, gooien en vangen. Je leert goed om te gaan met een bal en je krijgt conditie en reactievermogen.

Handbal bij Schoolsport010 - De Sport Kraspas

Ook bij Schoolsport010 zijn er clinics handbal voor de basisschooljeugd. Via school kunnen kinderen meedoen aan één van de sportclinics handbal van Schoolsport010. Deze kinderen mogen nu 3x keer gratis komen proef trainen bij één van de Rotterdamse handbalverenigingen. Na de clinic op school krijgen de kinderen een speciale Sport Kraspas uitgedeeld. Bij iedere proeftraining kunnen zij een vakje open krassen op de Sport Kraspas! Heb jij nog geen Sport Kraspas? Vraag het na bij je gymleraar op school!

De Sport Kraspas Handbal is in samenwerking met SDS ‘18, Roda ‘71 en RHV De Meeuwen.

Waar kun je handballen?

Sportaanbieders