Zwembad

Zwembad Hoogvliet

Over Zwembad Hoogvliet

Zwembad Hoogvliet heeft voor iedere waterrat wat wils. Er is een prachtig wedstrijdbad voor banenzwemmen en zwemles. Maar ook kun je hier een gezellige duik nemen tijdens een middagje vrijzwemmen, met je kleintje in het peuterbad spetteren of poedelen in het ondiepe bad. En dan is er ook nog een bubbelbad waarin je heerlijk tot rust komt We zijn rolstoeltoegankelijk.

Wat kun je hier doen?

 • Aquacross
 • Baby- en peuterzwemmen
 • Banenzwemmen
 • Fifty Fit
 • Floatfit®
 • Gezinszwemmen
 • PiYoChi
 • Privé zwemles
 • Snorkelen
 • Volwassen zwemles
 • Vrijzwemmen
 • Zwemles
 • Zwemmen
 • Zwemvaardigheid

Sporten aangeboden door partners

Laatste nieuws

30 juni 2024

Nieuwsbrief Juli 🌻

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Juli 🌻

Nieuwsbrief Juli 🌻

 

🏊 Belangrijke data: 


ℹ️ Zaterdag 6 juli hebben wij diploma zwemmen in zwembad Hoogvliet en op deze dag komen alle reguliere zwemlessen te vervallen. De zwemlessen op deze dag worden met één week verlengd op uw kaart. 

ℹ️ Maandag 15 juli gaat de zomer vakantie in en dan hebben wij een aangepast zomer zwemaanbod! Deze staat in 'rooster' op de zwemapp en ook ligt er voor jullie een zwemaanbod flyer in de gang om mee te nemen. Kom een duik nemen bij ons! 

🌞 Zomer zwemlessen
In de zomer bieden wij tussen 15 juli - 25 augustus zomer zwemlessen aan in Hoogvliet!  💦 Op de woensdag ochtend is dat voor alle kinderen met een ABC pakket, Meedoen of Jeugdfonds pakket die bij ons op zwemles zitten. Op de vrijdag ochtend zijn de lessen voor kinderen met een maandabonnement die bij ons op zwemles zitten. 
Inschrijven kan tot en met 29 juni. Vol = Vol.

 

Zwemles reminders voor de ouders/verzorgers:


❌ Wij hebben in de afgelopen weken weer een aantal keer gezien dat er foto's gemaakt worden door het raam heen van de lesgevers en kinderen, dit is absoluut verboden. Wij willen jullie vragen om dit niet meer te doen. 

💡De sportpas en het sportbandje worden nog regelmatig vergeten om mee te nemen naar de zwemles, hier willen wij u vragen om dit voortaan mee te nemen. De sportpas geeft toegang tot het poortje en het sportbandje geeft het kind toegang tot de zwemzaal. Laten wij samen de veiligheid waarborgen.

👖 In de wissel cabines mag géén kleding blijven hangen, na het omkleden, tijdens de zwemles of andere activiteiten. De kleding mag in een kluisje of in de grote kleedkamer gehangen worden. 

☂️ Tijdens de zwemlessen merken wij dat veel mensen alsnog in de gang wachten en naar de kinderen kijken door de deur. Onze policy is; niet in de gang wachten, buiten mag je door het raam aan de zijkant naar de zwemles kijken. Met uitzondering van; een vraag bij de receptie, een kaart opwaarderen of een afspraak. 
Wij vragen jullie om onze regels na te leven. 


💡Extra juli / augustus tip!

Onze buiten baden zijn weer geopend! Hoek van holland én Pernis! Kijk op de website van Sportbedrijf Rotterdam voor de activiteiten en het openingsrooster. Met deze heerlijke zon in ons land is het zalig om een duik te nemen in het buitenwater! 💦 #Splons 


Met sportieve groet,
Team Hoogvliet

31 mei 2024

Nieuwsbrief Juni 🌻

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Juni 🌻

Nieuwsbrief Juni 🌻


Belangrijke data: 
In de agenda, in het hoofdmenu van de zwem app staan de agenda punten voor de komende weken/maand. Deze kunt u vinden in het hoofdmenu. 

Personeel: 
Wij hebben de afgelopen weken twee nieuwe collega's kunnen verwelkomen in ons team en deze dames zult u gedurende de week zien bij de zwemlessen van jullie kinderen. Ook op de woensdag hebben wij een nieuwe zwem meester die ons tot de zomervakantie komt verblijden met zijn leuke zwemlessen! Ze hebben er nu al heel veel plezier in en zijn ook alle scores aan het controleren en verfijnen. 🐬👍

Zwemles reminders voor de ouders/verzorgers:
❌ Wij hebben in de afgelopen weken weer een aantal keer gezien dat er foto's gemaakt worden door het raam heen van de lesgevers en kinderen, dit is absoluut verboden. Wij willen jullie vragen om dit niet meer te doen. 

💡De sportpas en het sportbandje worden nog regelmatig vergeten om mee te nemen naar de zwemles, hier willen wij u vragen om dit voortaan mee te nemen. De sportpas geeft toegang tot het poortje en het sportbandje geeft het kind toegang tot de zwemzaal. Laten wij samen de veiligheid waarborgen.

👖 In de wissel cabines mag géén kleding blijven hangen, na het omkleden, tijdens de zwemles of andere activiteiten. De kleding mag in een kluisje of in de grote kleedkamer gehangen worden. 

☂️ Tijdens de zwemlessen merken wij dat veel mensen alsnog in de gang proberen te wachten en naar de kinderen kijken door de deur. Onze policy is; niet in de gang wachten, buiten mag je door het raam aan de zijkant naar de zwemles kijken. Met uitzondering van; een vraag bij de receptie, een kaart opwaarderen of een afspraak. 
Wij vragen jullie om onze regels na te leven. 


Informatie betreft aankomende zomervakantie:
De informatie betreft ons zomervakantie aanbod en zwemlessen komt z.s.m. online. 

Met sportieve groet,
Team Hoogvliet
 

30 april 2024

Nieuwsbrief Mei 🐣

Bekijk bericht

Nieuwsbrief Mei 🐣

Nieuwsbrief Mei 🐣

 

👉 Belangrijke wijzigingen in het rooster:


Meivakantie: 
In de meivakantie hebben wij een aangepast rooster, deze kunt u in de zwem app onder 'rooster' vinden. 

Wij zijn een aantal dagen gesloten in de meivakantie: 
Maandag  29 April Gesloten
Dinsdag    30 April Gesloten
Woensdag   1 Mei Gesloten
Donderdag  2 Mei Gesloten
Vrijdag         3 Mei Gesloten
Donderdag  9 Mei Gesloten
Vrijdag       10 Mei Gesloten
Zaterdag    11 Mei Gesloten
Zondag      12 Mei Gesloten

* Alle zwemles abbonementen worden verlengd op deze dagen. 

* Op 4, 5, 6, 7 en 8 Mei hebben wij een meivakantie-zwemaanbod én zwemlessen en deze staan vermeld in het rooster op de zwem app. De reguliere zwemlessen vinden plaats op deze dagen en op dezelfde tijden als u gewend bent. 

 

🏊 Particuliere zwemles:

Wij zijn als team weer bezig om alle 'puntjes op de i' te zetten met scoren! Nu zijn hier in de laatste weken veel vragen over geweest en wij hebben dit gezamelijk op ons genomen hier extra op te focussen. 😁 Nu blijft het zo, dat elke zwemles een moment opname is, soms zal een score mogelijk - tijdelijk - wijzigen. Als dit gebeurd, dan is het voor de leerkracht een extra attentie (in het systeem) om extra aandacht te geven op 'het specifieke onderdeel van de zwemles of zwemslag waar dit wijzigd'. Dit betekent niet direct dat het onderdeel van de zwemles 'onvoldoende' is, alleen soms wel dat er extra focus ligt voor de leerkracht.  

 

❗Sportpas en Bandje zwemles:

In de afgelopen weken is het frequent voorgekomen dat er geen sportpas of sportandje meegenomen wordt naar de zwemles. Wij willen jullie allen hierop attenderen, de sportpas is hét toegansbewijs tot de poortjes en de zwemles en het sportbandje is hét toegangsbewijs tot de zwemles zelf. Daarnaast, graag attentie op één kind, één ouder per keer door het poortje laten gaan. Iedereen's toegang is noodzakelijk geregistreerd te worden in ons zwembad. Dit omtrent de veiligheid. 

 

✉️ Stuurkaarten: 

Wij willen iedere zwemles-ouder nogmaals informeren over ons gebruik van stuurkaarten tijdens de zwemles. 
Wij gebruiken onze stuurkaarten als visueel hulpmiddel voor de kinderen, om plezier een 'key' onderdeel te maken tijdens de zwemles. Met deze visuele hulpmiddelen en de instructies van de leerkrachten bereiken wij een mooi leermoment tijdens de zwemlessen!

 

ℹ️ Overige informatie Mei:

Zondag   1e Pinksterdag 19 Mei - Gesloten 
Zaterdag 2e Pinksterdag 20 Mei - Gesloten

* ook voor deze dag worden de zwemles abbonementen verlengd. 

Wist je dat ons buitenbad in Pernis weer open is?
🤩 Deze hele week schijnt de zon dus een plons wagen in het buitenbad is zo gek nog niet. In de meivakantie kan je iedere dag van 12:00 tot 17:00 uur vrijzwemmen. 💦 Volg Zwembad Pernis op Facebook en Instagram of kijk op www.zwembadpernis.nl voor meer informatie. 🐣 Fijne meivakantie en een sportieve groet,
Team Hoogvliet 

31 maart 2024

Nieuwsbrief April 🌷

Bekijk bericht

Nieuwsbrief April 🌷

Nieuwsbrief April 🌷

 

Belangrijke zwemles data:

Week 14: 1 april 2024: Geen zwemles i.v.m. Pasen. Zwemles kaarten worden met een week verlengd op deze dag.

Week 16: 15 april – 21 april: Kleding zwemmen en kijk les.

(Houdt er rekening mee dat in de zwemzaal overschoentjes gedragen moeten worden én er geen vragen aan de leerkrachten gesteld mogen worden. Het is een kijk les. Neem voor de zekerheid nogmaals onze kijkles – regels door in ‘nieuws’ onder ‘kijkles regels’)
 
Week 18: Meivakantie; ons aangepast rooster kunt u online in de zwem app vinden. Inclusief gesloten dagen.
Week 19: Meivakantie; ons aangepast rooster kunt u online in de zwem app vinden. Inclusief gesloten dagen.

(Op de momenten dat wij gesloten zijn, wordt de zwemles kaart verlengd voor deze lessen).
 
Week 20/21: Zondag 19 mei en maandag 20 mei, pinkster weekend vervallen de particuliere zwemlessen.
 

Gezinszwemmen:

Wij hebben op zondag gezinszwemmen in zwembad Hoogvliet. Komen jullie ook een keer een duik nemen met het hele gezin? 🏊🛁
 

Stuurkaarten: 

Wij willen iedere zwemles-ouder nogmaals informeren over ons gebruik van stuurkaarten tijdens de zwemles. 
Wij gebruiken onze stuurkaarten als visueel hulpmiddel voor de kinderen, om plezier een 'key' onderdeel te maken tijdens de zwemles. Met deze visuele hulpmiddelen en de instructies van de leerkrachten bereiken wij een mooi leermoment tijdens de zwemlessen!
 

Nieuwe Zwem-medewerker A Zwembad Hoogvliet;

Mijn naam is Boni, ik heb verschillende mensen al mogen ontmoeten op mijn nieuwe werkplek, zwembad Hoogvliet.
Ik heb het erg naar mijn zin met een super leuk team! Alle nieuwe kinderen en ouders die ik mag ontmoeten, geweldig. 

Ik dank jullie allemaal nu al, voor een warm ontvangst! 😁

Fijne pasen, fijn april en sportieve groet,
Team Hoogvliet 
 

3 maart 2024

🥳 Aanspreekpunt zwemles

Bekijk bericht

🥳 Aanspreekpunt zwemles

Vanaf 4 maart hebben wij een nieuw gezicht in Zwembad Hoogvliet, Boni! Al 22 jaar is Boni aanwezig in de zwembaden, dus dat zij helemaal in haar nopjes is in het zwembad is wel duidelijk. 🐠 Zwembad IJsselmonde was voor lange tijd haar werkplek, maar Hoogvliet wordt haar nieuwe thuisbasis. Vol plezier en met veel enthousiasme kijkt zij uit naar haar tijd hier. 🤩 Boni is jullie nieuwe aanspreekpunt als het gaat om vragen, op- of aanmerkingen en algehele coördinatie zwemles. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl. 

3 maart 2024

📜 Nieuwsbrief Maart 2024

Bekijk bericht

📜 Nieuwsbrief Maart 2024

Nieuwsbrief Maart 2024

Maart roert z'n staart .. en wij hebben een aantal 'nieuwtjes' voor jullie! 🌻


Belangrijke data in maart

  4 maart - 17 maart  : Diploma brieven selectie tijdens de particuliere zwemlessen
23 maart                   :  Diploma zwemmen (de tijden krijgt u door, na de selectie procedure)

 

🐬 Aanspreekpunt zwemlessen

Vanaf 4 maart hebben wij een nieuw gezicht in Zwembad Hoogvliet, Boni! Al 22 jaar is Boni aanwezig in de zwembaden, dus dat zij helemaal in haar nopjes is in het zwembad is wel duidelijk. Zwembad IJsselmonde was voor lange tijd haar werkplek, maar Hoogvliet wordt haar nieuwe thuisbasis. Vol plezier en met veel enthousiasme kijkt zij uit naar haar tijd hier. Boni is jullie nieuwe aanspreekpunt als het gaat om vragen, op- of aanmerkingen en algehele coördinatie zwemles. 

Voor overige vragen kan je mailen naar info@sportbedrijfrotterdam.nl 


👨‍👨‍👦‍👦 Gezinszwemmen

Wist je dat je gratis kan gezinszwemmen als je bij ons staat aangemeld voor zwemles? 💦 Met in ieder geval 1 betalende ouder kan je kind op vertoon van de zwempas gratis zwemmen tijdens het gezinszwemmen. Je kan samen aan de slag met verschillende oefeningen. 🥽 In het zwembad is minimaal 1 zwemonderwijzer aanwezig, voor vragen kan je bij deze persoon terecht. 

🏊‍♀️ Swimposium

Op dinsdag 19 maart zijn wij de gehele dag gesloten. Wij bieden ons personeel in en rondom het zwembad een bijscholingsdag aan. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat jullie, onze klanten, nóg meer plezier beleven in ons zwembad. 

 

🛠 Zwembad IJsselmonde

In verband met groot onderhoud gaat Zwembad IJsselmonde vanaf maandag 4 maart voor 20 weken dicht. Net zoals in ons bad wordt in Zwembad IJsselmonde zwemles gegeven. Tijdens de sluiting worden de kinderen verdeeld over de verschillende baden van Sportbedrijf Rotterdam. Dit doen we omdat wij het belangrijk vinden dat de kinderen blijven zwemmen en hun zwemtechnieken niet verleren.🥇 De zwemonderwijzers van Zwembad IJsselmonde worden ook verdeeld over de verschillende baden. Dit betekent dat je ook de lesgevers die normaal werkzaam zijn in IJsselmonde op de zwemzaal kan tegenkomen. Voor de kinderen van ons zwembad verandert er niets, aangezien de vaste lesgevers op hun eigen groepen blijven staan.


Met sportieve groet,
Team Hoogvliet
🏊‍♀️

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.

Deze week

Maandag 22 juli

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Dinsdag 23 juli

 • 08:30 - 11:30 Banen zwemmen 55 + (van 09.30-11.30 u beperkt 2 banen beschikbaar) Wedstrijdbad
 • 09:30 - 11:30 Gezinszwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Banen zwemmen (beperkt aantal banen beschikbaar) Wedstrijdbad

Woensdag 24 juli

Donderdag 25 juli

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Vrijdag 26 juli

 • 07:00 - 08:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 12:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Zaterdag 27 juli

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Zondag 28 juli

Volgende week

Maandag 29 juli

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Dinsdag 30 juli

 • 08:30 - 11:30 Banen zwemmen 55 + (van 09.30-11.30 u beperkt 2 banen beschikbaar) Wedstrijdbad
 • 09:30 - 11:30 Gezinszwemmen Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 13:00 - 15:00 Banen zwemmen (beperkt aantal banen beschikbaar) Wedstrijdbad

Woensdag 31 juli

Donderdag 01 augustus

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Vrijdag 02 augustus

 • 07:00 - 08:30 Banenzwemmen Wedstrijdbad
 • 09:00 - 12:00 Zwemles ABC Gehele accommodatie
 • 12:00 - 13:00 Banenzwemmen Wedstrijdbad

Zaterdag 03 augustus

 • 00:00 - 00:00 Gesloten Gehele accommodatie

Zondag 04 augustus

Faciliteiten

Faciliteiten

Algemeen

Algemeen

Zwembad Hoogvliet heeft voor iedere waterrat wat wils. Er is een prachtig wedstrijdbad voor banenzwemmen en zwemles. Maar ook kun je hier een gezellige duik nemen tijdens een middagje vrijzwemmen, met je kleintje in het peuterbad spetteren of poedelen in het ondiepe bad. En dan is er ook nog een bubbelbad waarin je heerlijk tot rust komt We zijn rolstoeltoegankelijk.

 • Toiletten
 • Douches
 • Babyverschoonruimte
 • AED
 • EHBO-ruimte
 • Kleedruimtes en kleedhokjes
 • Kluisjes (borg, 1 euro)
 • Tribune
 • Gratis openbare WiFi
 • Gratis parkeergelegenheid
 • Geen oplaadpunten voor elektrische auto's
 • Invalidetoiletten aanwezig
 • Invalide parkeerplek
 • Kleedruimte voor invaliden
Zwembad

Zwembad

 • Instructiebad
 • Wedstrijdbad
 • Kleuter-/peuterbad
 • Buitenbad
 • Bubbelbad/whirlpool
 • Scubaduiken mogelijk

Adres & contact

Adres & contact

Openingstijden

We zijn telefonisch bereikbaar op ma t/m vr tussen 08:00 en 22:00 uur en op za, zo tussen 09:00 en 18:00. Onze locatie is geopend aan de hand van ons rooster. Klik op 'rooster' om te zien wat je wanneer kan doen op onze locatie. Daarnaast zijn we buiten ons rooster ook geopend als de locatie is verhuurd aan sportaanbieders.

Heb jij een vraag? Wij helpen je graag.

De meest gestelde vragen hebben wij al voor je beantwoord.