Terug
Meer over zwemles

Overtuigd van je keuze?

Schrijf je dan direct in voor de leukste zwemles van de wereld.

Schrijf je in »

 

Overtuigd van je keuze?

Schrijf je dan direct in voor de leukste zwemles van de wereld.

Schrijf je direct in »

 

We begrijpen het wel. Als ouder duizelt het je voor de ogen als je zoekt naar goede zwemles voor je kind. Al die scholen, verenigingen, clubs, certificaten en lesvormen… Hoe weet je nou welke zwemles je moet kiezen? Op deze pagina vind je alles over zwemles bij Sportbedrijf Rotterdam!

Al overtuigd van je keuze voor zwemles van Sportbedrijf Rotterdam?

Je kunt je zoon of dochter aanmelden voor zwemles door je in onze webshop aan te melden voor een wachtlijst. Maak een account op de naam van je zoon of dochter en je krijgt bericht zodra je terecht kunt. Je kunt je ook nog steeds aanmelden bij het zwembad.

Ga naar de webshop en meld je kind aan

— Vraag het de experts!

Cleo & Otto nemen je mee op een zwemreis rond de wereld

Het Zwem-ABC

Wij geven zwemles volgens het Zwem-ABC, de enige lesmethode erkend door de Nationale Raad Zwemveilig (NRZ). Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Wij adviseren kinderen vanaf 5 jaar te laten beginnen met leszwemmen. Vanaf die leeftijd zijn kinderen motorisch verder ontwikkeld en dat maakt dat ze leszwemmen sneller oppakken. Voor jongere kinderen bieden wij ook baby- en peuterzwemmen aan.

Gediplomeerde instructeurs

Onze gediplomeerde zweminstructeurs werken volgens de kwaliteitsnormen van de NRZ. Zo zijn onze lessen altijd van de allerhoogste kwaliteit.

Veiligheid voorop!

Tijdens de lessen dragen alle kinderen gekleurde armbandjes. De kleur van de armbandjes geeft aan wat een kind al kan en wat nog niet. Wel zo veilig! Kinderen krijgen bij de start van de les het boek van de otters Cleo & Otto. Hierin kunnen zij hun bandjes sparen. Elk nieuw bandje is een motivatie om verder te gaan!

Faciliteiten

Wij hebben al onze zwembaden in eigen beheer en onze mensen zorgen ervoor dat deze altijd goed onderhouden, schoon, veilig en toegankelijk zijn voor iedereen. Naast schone kleedkamers en warme douches, bieden we WiFi en heerlijke koffie. Zo maken we van wachten een feestje!

De zwemlessen

Watervrij maken van kinderen

We besteden in het begin veel aandacht aan het 'watervrij maken' van kinderen. Dit is heel belangrijk, omdat hier de basis wordt gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en oriënteren. Kinderen leren het water kennen en zich er prettig voelen.

Zwemslagen en vaardigheden

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. We besteden veel aandacht aan allerlei oefeningen in diep water. Door verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan leren kinderen om zich in onverwachte situaties te kunnen redden en om plezier te hebben in het water.

Inschrijven voor zwemles

Ben je helemaal enthousiast over onze zwemlessen? Wij ook! Je kunt je kind aanmelden voor zwemles door je via onderstaande button aan te melden voor een wachtlijst. Zoek een zwembad in de buurt en kies de les waarvoor je wilt inschrijven. Maak een account aan op de naam van je zoon of dochter en je krijgt bericht zodra je terecht kunt. De inschrijfkosten reken je meteen online af. Het betalen van de zwemles zelf doe je aan de kassa van het zwembad.

Ga naar de webshop en meld je kind aan

Meer informatie

De Nationale Norm Zwemveiligheid is voor vrijwel iedereen haalbaar. Er is speciale aandacht voor kinderen met een (tijdelijke) beperking door onze samenwerking met SportMEE Rotterdam. Ook wanneer een kind om financiële redenen niet kan deelnemen aan de zwemlessen, kan na toetsing van het inkomen, een speciaal fonds van Stichting Meedoen Rotterdam uitkomst bieden. Neem in dit geval contact met deze organisaties op.

Wil je meer weten over het Zwem-ABC? Bezoek dan snel deze pagina. Hier lees je bijvoorbeeld hoelang het gemiddeld duurt om het Zwem-ABC te behalen en hoe het zit met het gebruik van zwembandjes, drijfmiddelen en zwembrilletjes.

Meldpunt Centrum Veilige Sport Nederland
Anoniem landelijk telefonisch meldpunt van Centrum Veilige Sport Nederland, gratis telefoonnummer 0900-2025590 (werkdagen 08.30-17.30 uur) of via hun website.

Voorwaarden zwemles
Op onze zwemlessen zijn algemene voorwaarden van toepassing. De algemene voorwaarden voor zwemles vind je op deze pagina.

Locaties