Over Schoolsport010

Als Sportbedrijf Rotterdam hebben we een duidelijk doel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we de Rotterdamse scholen voor nodig. Hiervoor hebben we Schoolsport010 ontwikkeld. Team schoolsport stelt samen met jouw school het ideale sportpakket samen om leerlingen met plezier te laten bewegen. Zo bieden we onder andere clinics aan die een mooie aanvulling kunnen zijn op de gymlessen. Leerlingen maken kennis met verschillende sporten en vinden misschien wel een leuke sportclub dat goed bij hen past. En zo niet, dan kunnen ze elk jaar blijven genieten van dit diverse programma. Schrijf je in voor deze zomer en garandeer je school van een jaar vol sportplezier.

Speel het door!

Sportcoaches

Vanaf komend schooljaar worden de clinics verzorgd door zowel sportaanbieders als sportcoaches. Sportcoaches zijn nieuw en allround inzetbaar. De focus ligt op sportoriëntatie. Ook kijken zij naar mogelijkheden om door te stromen naar regulier sportaanbod.

Sportieve clinics

Het Schoolsport010 programma is bestemd voor de Rotterdamse basisscholen. Als school kun je per schooljaar tot vijf sportclinics aanvragen. Deze clinics worden gegeven door sportaanbieders óf onze nieuwe sportcoaches. De sportcoaches zijn allround inzetbaar, de sportaanbieders geven sport specifieke clinics. Dit alles om een divers programma van clinics te creëren dat leerlingen aanspreekt. Schoolsport010 richt zich op drie pijlers.

 1. 01 Sociale vaardigheden en respect

  Deze clinics zijn gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en respect voor elkaar. De competenties die centraal staan tijdens deze clinics zijn zelfverdediging, zelfontplooiing en samenwerken. Onder deze pijler vallen clinics als weerbaarheidstrainingen.

 2. 02 Uitdaging en talent

  In deze pijler maken leerlingen kennis met diverse sporten. Tijdens de clinics is er aandacht voor de technische aspecten van de sport en de spelregels. De sporten in de pijler worden ook in toernooivorm aangeboden. De gebiedstoernooien bestaan uit verschillende sporten en worden afgesloten met een grote finale in Ahoy!

 3. 03 Beleving en trends

  In deze clinics staat het ervaren en ontdekken van trendsporten centraal. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van meer unieke, niet alledaagse sporten, zoals BMX of hoelahoep.

Basisscholen kunnen per schooljaar vijf sportclinics van twee lessen uitkiezen. Speciaal onderwijsscholen hebben ook de keuze om iets minder clinics, met meer lessen aan te vragen. De sportclinics worden gegeven door verschillende sportaanbieders of sportcoaches uit Rotterdam. Zij komen naar jouw school toe om les te geven aan de groepen 3 tot en met 8. De clinics worden gegeven in plaats van de gymlessen.

— Het grootste schoolsportevent van Nederland: The Final

Uitdagende toernooien

Naast clinics kun je als basisschool ook meedoen aan toernooien. Zowel toernooien in de eigen buurt (gebiedstoernooien) als stedelijke toernooien. Het aanbod in sporten is gevarieerd en geeft leerlingen de kans kennis te maken met verschillende sporten.

 1. 01 Stedelijke toernooien

  Bij de stedelijke toernooien strijden scholen uit heel Rotterdam tegen elkaar. De sporten veldvoetbal, streetdance, zwemmen en baseball worden in deze toernooivorm aangeboden.

 2. 02 Gebiedstoernooien & Mini Final

  Op de gebiedstoernooien strijden scholen uit een bepaald gebied tegen elkaar in de sporten volleybal, basketbal en tennis. Tijdens de Mini Final worden meerdere gebiedstoernooien op hetzelfde moment gehouden in de sporten atletiek, handbal, voetbal (4x4), floorball, dammen en schaken. De gebieds- winnaars kwalificeren zich automatisch voor de finale van de schoolsport- toernooien: The Final in Ahoy.

 3. 03 The Final

  De naam zegt het al, The Final is dé grote finale van de schoolsporttoernooien. Niet alleen finalisten zijn welkom op The Final. Voor leerlingen die niet meedoen aan één van de toernooien is er een uitgebreid programma van sportclinics van verschillende Rotterdamse sportaanbieders.

Schoolsportconsulenten

De Schoolsportconsulenten zijn de spil tussen het aanbod van Schoolsport010 en de school. Zij verwerken de planning en zorgen dat zowel de clinics als de toernooien zo passend mogelijk worden ingepland. Er zijn 6 schoolsportconsulenten actief in de 14 gebieden van Rotterdam. Heb je een vraag of wil je iets delen? Neem dan contact op met de schoolsportconsulent in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

Contact

Wil je meer weten over Schoolsport010, de clinics of de toernooien? Neem dan gerust contact met ons op!