Over Schoolsport010

Als Sportbedrijf Rotterdam hebben we een duidelijk doel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we Rotterdamse scholen voor nodig. Hoe eerder we Rotterdammers het plezier van sporten en bewegen laten ervaren, hoe groter de kans op een gezond en fit leven vol sport, beweging en mooie ontmoetingen. Hiervoor hebben we Schoolsport010 ontwikkeld. Noem ons je assistent, je technisch directeur of je coach. Samen met jouw school stellen wij het ideale sportpakket samen om jullie leerlingen met plezier te laten bewegen.

Let's play!

Sportieve clinics

Als school kun je per schooljaar vijf sportclinics van twee lessen uit kiezen. De sportclinics worden gegeven door verschillende sportaanbieders uit Rotterdam. Zij komen naar jouw school toe om les te geven aan de groepen 3 tot en met 8. Om een divers aanbod van clinics te creëren dat leerlingen aanspreekt, richt Schoolsport010 zich op drie pijlers.

 1. 01 Sociale vaardigheden en respect

  Dit zijn klassieke clinics, gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en respect voor elkaar. De competenties die centraal staan zijn zelfverdediging, zelfontplooiing en samenwerken. Denk aan clinics als weerbaarheidstrainingen en programma’s tegen pesten.

 2. 02 Uitdaging en talent

  Deze pijler richt zich op het kennismaken met diverse sporten. Kinderen krijgen clinics van sportverenigingen, en nemen deel aan gebiedstoernooien en stedelijke toernooien. Gebiedstoernooien bestaan bijvoorbeeld uit verschillende sporten, mét een grote finale in Ahoy!

 3. 03 Beleving en trends

  In deze pijler staat het ervaren en ontdekken van bijzondere sport- en beweegactiviteiten centraal. Denk aan een uitdagende clinic freerunnen, hoelahoep of rope skipping nieuwe stijl. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van meer unieke, niet alledaagse sporten.

— Het grootste schoolsportevent van Nederland: The Final

Uitdagende toernooien

Naast clinics kun je als basisschool ook meedoen aan toernooien. Zowel toernooien in de eigen buurt (gebiedstoernooien) als stedelijke toernooien. Het aanbod in sporten is gevarieerd en geeft leerlingen de kans kennis te maken met verschillende sporten.

 1. 01 Stedelijke toernooien

  Bij de stedelijke toernooien strijden scholen uit heel Rotterdam tegen elkaar. De sporten veldvoetbal, streetdance, zwemmen en baseball worden in deze toernooivorm aangeboden.

 2. 02 Gebiedstoernooien & Mini Final

  Op de gebiedstoernooien strijden scholen uit een bepaald gebied tegen elkaar in de sporten volleybal, basketbal en tennis. Tijdens de Mini Final worden meerdere gebiedstoernooien op hetzelfde moment gehouden in de sporten atletiek, handbal, voetbal (4x4), floorball, dammen en schaken. De gebieds- winnaars kwalificeren zich automatisch voor de finale van de schoolsport- toernooien: The Final in Ahoy.

 3. 03 The Final

  De naam zegt het al, The Final is dé grote finale van de schoolsporttoernooien. Niet alleen finalisten zijn welkom op The Final. Voor leerlingen die niet meedoen aan één van de toernooien is er een uitgebreid programma van sportclinics van verschillende Rotterdamse sportaanbieders.

Contact

Wil je meer weten over Schoolsport010, de clinics of de toernooien? Neem dan gerust contact met ons op!