Over Schoolsport010

In de vorm van Schoolsport010 bieden we een uitdagend en afwisselend schoolsportaanbod voor Rotterdamse kinderen. Naast de voordelen voor de gezondheid en fysieke ontwikkeling kijken we ook naar de effecten op de sociale en mentale ontwikkeling. Bovendien stimuleren we de ontwikkeling van talent op alle niveaus. Maar de belangrijkste boodschap is dat sporten leuk is!

Rotterdamse basisscholen kunnen zich aansluiten bij Schoolsport010. We ontwikkelen samen met de school een sportprogramma op maat voor groep 3 t/m 8. Dit programma bestaat uit verschillende clinics, bestaand uit twee lessen, en toernooien. Om een divers en uitdagend programma te creëren, richten we ons op drie pijlers van schoolsport.

1. Sociale vaardigheden en respect

Dit zijn klassieke clinics, gericht op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en respect voor elkaar. De competenties die centraal staan zijn zelfverdediging, zelfontplooiing en samenwerken. Denk aan clinics als weerbaarheidstrainingen en programma’s tegen pesten.

2. Uitdaging en talent

Deze pijler richt zich op het kennismaken met diverse sporten. Kinderen krijgen clinics van sportverenigingen, en nemen deel aan gebiedstoernooien en stedelijke toernooien. Gebiedstoernooien bestaan bijvoorbeeld uit verschillende sporten, mét een grote finale in Ahoy!

3. Beleving en trends

In deze pijler staat het ervaren en ontdekken van bijzondere sport- en beweegactiviteiten centraal. Denk aan een uitdagende clinic freerunnen, hoelahoep of rope skipping nieuwe stijl. Daarnaast is er ruimte voor het beleven van meer unieke, niet alledaagse sporten, zoals sportklimmen, schermen, schaatsen en golfen.