Terug
Basisonderwijs

Jong geleerd is oud gedaan

De basisschool is het perfecte moment om kinderen in beweging te laten komen, of houden. Door positieve aandacht op school voor diverse beweegvormen laten we zien: sport hoort erbij! Wij bieden onder meer uitdagende aanvullingen op de gymlessen en sportieve evenementen . Heb je interesse in ons schoolsportprogramma voor Rotterdamse scholen? Lees hieronder wat je kunt verwachten en meld je aan.

Clinics

Een clinic laat leerlingen kennismaken met diverse sporten en beweegvormen. Onze sportcoaches geven zelf clinics of halen hiervoor gespecialiseerde Rotterdamse sportaanbieders naar jouw school. Hoe dan ook nemen zij je de organisatie uit handen. Zo maken leerlingen kennis met bijvoorbeeld BMX, padel of streetdance. Willen ze ermee verder? Dan helpen we ze graag op weg. Basisscholen kunnen per schooljaar vijf clinics van elk twee lessen uitkiezen.

Toernooien

Strijden tegen andere scholen is spannend, maar meedoen is hier belangrijker dan winnen! Want op onze stedelijke en gebiedstoernooien krijgen leerlingen de kans kennis te maken met verschillende sporten. Het aanbod is gevarieerd: denk aan volleybal, basketbal, tennis, atletiek, handbal, voetbal, floorball, dammen en schaken. Maar ook streetdance, zwemmen en freerunnen staan op het programma.

— The Final is dé jaarlijkse, grote finale van de schoolsporttoernooien en staat ook open voor leerlingen die niet hebben meegedaan aan de toernooien. Voor hen is er een uitgebreid aanbod aan sportclinics van verschillende Rotterdamse sportaanbieders.

‘Meedoen’ met internationale sportevenementen

Het is vaak een feest in de stad: internationale sportevenementen zoals de Tour de France, CHIO en de Europese Para Championships. We smeden het ijzer als het heet is en maken gebruik van deze inspirerende momenten om je leerlingen actief kennis te laten maken met een sport die in de spotlight staat. We werken hierbij graag samen met lokale sportorganisaties.

Wil jij dit ook voor jouw school? Informeer naar de mogelijkheden! Onze contactgegevens vind je hier ».

Koningsspelen

Ieder jaar dagen we basisscholen uit om mee te doen aan de Koningsspelen. Zo brengen we meer dan 2.000 kids in beweging! Met sport, spel en onze stormbaan tillen we de koningsdagspelletjes van vroeger naar een heel ander niveau.

Doe jij mee?

Wil je meer?

Hulp nodig bij het (deels) organiseren van je sportdagen? Of wil je eens wat anders proberen tijdens de gymles? We helpen je graag vooruit. Of dat nu met organisatie is of met een uurtje sparren over nieuwe lesmethoden of beweegvormen. Neem contact op met de schoolsportconsulenten via de gegevens onderaan de pagina.

Schoolsportconsulenten

De schoolsportconsulenten zijn de matchmaker tussen het aanbod van Schoolsport010 en de school. Zij maken de planning en zorgen dat zowel de clinics als de toernooien zo passend mogelijk worden ingepland. Er zijn zes schoolsportconsulenten actief in de veertien gebieden van Rotterdam. Heb je een vraag of wil je iets delen? Neem dan contact op met de schoolsportconsulent in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

We helpen je graag

Wil je meer weten over Schoolsport010, de clinics of de toernooien? Neem dan gerust contact met ons op!