Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

31 augustus 2023

‘SwapGymmers tonen commitment, ze komen iedere week!’

Francis Neslo is eigenaar en oprichter van dansschool Got2Groove in Delfshaven. Meiden van het Libanon Lyceum krijgen er een SwapGym combi-les van Afro- en TikTokdans. Francis voelt zich prima thuis tussen de pubermeiden. Toch had de doelgroep waar ze zoveel ervaring mee heeft zelfs voor haar verrassingen in petto…

31 augustus 2023

‘Het verzuim tijdens de gymles is gedaald. Wat wil je nog meer?’

Spijbelen tijdens gymles, het komt op de beste scholen voor. “Als ze een Coopertest hebben, dan weten een hoop leerlingen opeens de weg naar de gymzaal niet meer te vinden,” aldus schooldirecteur Marco Meily. Maar na de introductie van SwapGym zag hij het enthousiasme voor beweging bij zijn vmbo-leerlingen op de Horeca Vakschool ineens omhooggaan.

31 augustus 2023

‘Ik bied van alles aan, maar een klimwand of RoCycle heb ik niet.’

Of hij het niet jammer vond dat hij minder les ging geven door SwapGym? “Die vraag begrijp ik goed,” zegt docent lichamelijke opvoeding (LO) Rogier van Wouwe. “Maar omdat onze school extra LO-uren aanbiedt, blijf ik lesgeven. Tijdens de SwapGym-uren ga ik mee naar de verschillende sportaanbieders. Boven alles is het tof voor leerlingen. Wanneer kun je nou zomaar eens een boulderwand proberen?”

28 augustus 2023

Hardloopclinic op de WAB: Efficient lopen

Jij neemt hardlopen serieus en wil leren hoe je zo efficiënt mogelijk loopt. Maak dan kennis met Cathy de Vogel, triathloncoach en personal trainer. Zij helpt je met tips en tricks om efficiënt en soepel te lopen. En maak kennis met de ideale (en prachtige) omgeving van de Willem-Alexander Baan. Een locatie waar fanatieke sporters kunnen trainen en elkaar ontmoeten in het D3 Sportcafé.  

27 juni 2023

Sportregie helpt ‘Lady’ Bep door crisis

Hoe gaat jouw sportschool? Alles op orde? Helaas heeft een hoop sportaanbieders in Rotterdam het zwaar. Een crisis kan iedereen raken, of het nu door corona komt of iets anders. Ook dan staan onze sportregisseurs je bij. De Lady’s Gym van Bep van Loenen en haar zoon Sven kwam er weer bovenop met tips, adviezen en het luisterend oor van onze sportregisseur Robbie. Bep: ‘Zonder hem was ik niet doorgegaan.’

22 juni 2023

20ste editie The Final: ‘Eén met gouden een randje’

The Final is al 20 jaar een begrip onder Rotterdamse basisschoolleerlingen. Dit grootse schoolsport evenement is niet weg te denken uit de Havenstad en vandaag was het weer zover… de 20ste editie!

2 juni 2023

Zwemles de standaard? Niet voor iedereen

Zwemles is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Kinderen en jongeren die naar Nederland zijn gekomen of zijn gevlucht, hebben niet altijd een zwemdiploma. Maar op zo’n waterrijke plek als Nederland is zwemvaardigheid wel van levensbelang. Dat geldt ook voor Danakil en Faisal. Zij leren zwemmen in Zwembad IJsselmonde. Omdat het noodzakelijk is, maar ook gewoon heel leuk.

31 mei 2023

Sport in de wijk voor iedereen: ‘Groepen die op straat hingen zijn nu aan het sporten!’

Sport voor iedereen op steenworp afstand van thuis. Dat is mogelijk door activiteiten op de 32 Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds. Ze liggen in verschillende wijken van Rotterdam: van Rozenburg tot Prins Alexander en van Delfshaven tot IJsselmonde. Lou-Aisa Dors, coördinator Buurtsport bij Sportbedrijf Rotterdam, zorgt dat deze buurtsportpleinen geprogrammeerd worden met meer diversiteit en passend aanbod. Het doel? Sport op structurele basis bereikbaar maken voor iedereen, ook voor wie de stap naar een sportaanbieder te groot is.

31 mei 2023

Interactief sportveld met app

Sporten wordt gamen en gamen wordt sporten op Sportpark Olympia. Deze week opende Sportbedrijf Rotterdam het Urban SkillCourt, het eerste interactieve outdoor sportveld van Rotterdam, dat je aanstuurt met een app. Verschillende doelgroepen testten het veld. Nadat studenten van Albeda College een demo gaven over de verschillende oefeningen, probeerden ook sporters op leeftijd van SPC Rijnmond, middelbare scholieren van Veenoord en topvoetballers van trainer Toni Varela het veld uit.