Nieuws

Verhalen, sportieve inspiratie en ons laatste nieuws!

19 oktober 2023

‘Ik bied van alles aan, maar een klimwand of RoCycle heb ik niet.’

Of hij het niet jammer vond dat hij minder les ging geven door SwapGym? “Die vraag begrijp ik goed,” zegt docent lichamelijke opvoeding (LO) Rogier van Wouwe. “Maar omdat onze school extra LO-uren aanbiedt, blijf ik lesgeven. Tijdens de SwapGym-uren ga ik mee naar de verschillende sportaanbieders. Boven alles is het tof voor leerlingen. Wanneer kun je nou zomaar eens een boulderwand proberen?”

16 oktober 2023

Masterclass Sportgeneeskunde: Effectief trainen

Op woensdag 25 oktober staat er weer een nieuwe Masterclass op de planning op de Willem-Alexander Baan. Dit keer komt de expertise van Sportgeneeskunde Rotterdam. Zij praten je bij op het onderwerp effectief trainen. 

21 september 2023

‘De sportregisseur gelóófde in mij, en in mijn plan’

Maria Dos Santos (43) had een droom: vrijwilligerswerk omturnen tot een volwassen sportonderneming waarvan ze rond kon komen. En waarbij ze kinderen kon helpen die behoefte hebben aan zowel rust, aandacht als beweging. Drie jaar later is het gelukt, met coaching van een sportregisseur. En met nog ruimte voor groei ook.

11 september 2023

Jaco van der Heijden, teammanager Schoolsport & Buurtsport

In de terugkerende rubriek Sportret leer je onze collega’s beter kennen en leggen wij ze niet-alledaagse vragen en dilemma’s voor. Vandaag is Jaco van der Heijden aan de beurt.

31 augustus 2023

‘SwapGymmers tonen commitment, ze komen iedere week!’

Francis Neslo is eigenaar en oprichter van dansschool Got2Groove in Delfshaven. Meiden van het Libanon Lyceum krijgen er een SwapGym combi-les van Afro- en TikTokdans. Francis voelt zich prima thuis tussen de pubermeiden. Toch had de doelgroep waar ze zoveel ervaring mee heeft zelfs voor haar verrassingen in petto…

31 augustus 2023

‘Het verzuim tijdens de gymles is gedaald. Wat wil je nog meer?’

Spijbelen tijdens gymles, het komt op de beste scholen voor. “Als ze een Coopertest hebben, dan weten een hoop leerlingen opeens de weg naar de gymzaal niet meer te vinden,” aldus schooldirecteur Marco Meily. Maar na de introductie van SwapGym zag hij het enthousiasme voor beweging bij zijn vmbo-leerlingen op de Horeca Vakschool ineens omhooggaan.

28 augustus 2023

Hardloopclinic op de WAB: Efficient lopen

Jij neemt hardlopen serieus en wil leren hoe je zo efficiënt mogelijk loopt. Maak dan kennis met Cathy de Vogel, triathloncoach en personal trainer. Zij helpt je met tips en tricks om efficiënt en soepel te lopen. En maak kennis met de ideale (en prachtige) omgeving van de Willem-Alexander Baan. Een locatie waar fanatieke sporters kunnen trainen en elkaar ontmoeten in het D3 Sportcafé.  

27 juni 2023

Sportregie helpt ‘Lady’ Bep door crisis

Hoe gaat jouw sportschool? Alles op orde? Helaas heeft een hoop sportaanbieders in Rotterdam het zwaar. Een crisis kan iedereen raken, of het nu door corona komt of iets anders. Ook dan staan onze sportregisseurs je bij. De Lady’s Gym van Bep van Loenen en haar zoon Sven kwam er weer bovenop met tips, adviezen en het luisterend oor van onze sportregisseur Robbie. Bep: ‘Zonder hem was ik niet doorgegaan.’

22 juni 2023

20ste editie The Final: ‘Eén met gouden een randje’

The Final is al 20 jaar een begrip onder Rotterdamse basisschoolleerlingen. Dit grootse schoolsport evenement is niet weg te denken uit de Havenstad en vandaag was het weer zover… de 20ste editie!