SwapGym - Video
Terug
Voortgezet onderwijs

Pubers met een boost in beweging krijgen

Eerlijk is eerlijk: pubers zijn niet de makkelijkste doelgroep om in beweging te krijgen en houden. Professionals in het voortgezet onderwijs ondersteunen we daarom graag om hun leerlingen (weer) met plezier te laten sporten. Met uitdagende gymlessen en aanvullingen daarop, sportieve evenementen en bijzondere (buiten)sportlocaties die je door heel de stad kunt afhuren. Wensen of vragen? We denken graag met je mee.

Beweegredenen

Het is geen rocket science: wat je leuk vindt, doe je langer. Dat geldt voor keuzevakken, hobby’s, en ook voor sport. Wat maakt sport nou leuk? Als gymdocent is de kans groot dat je een ontzettende sportieveling bent en dat je gaat voor de winst, of een nieuw persoonlijk record. Presteren dus, op het veld, de baan of in de gym. Maar niet iedereen wordt gedreven door prestatiedrang. Wat voor sporters heb jij in de klas? Dat kan je zien aan de hand van de beweegredenen.

Meer over beweegredenen
Clinic Padel

Clinics

Een clinic is hét moment om diverse sporten en beweegvormen te ontdekken. Onze sportcoaches weten er alles van. Zij geven zelf clinics of halen gespecialiseerde Rotterdamse sportaanbieders naar jouw school. Hoe dan ook nemen zij je de organisatie uit handen. Zo maken je leerlingen kennis met bijvoorbeeld BMX, padel of streetdance. Willen ze ermee verder? Dan helpen we ze op weg.

SwapGym

Met SwapGym ruilen, oftewel swappen, middelbare scholieren hun wekelijkse gymles voor een les bij een sportaanbieder in de buurt van school. Denk aan een les freerunnen, padel, boulderen, crossfit of bijvoorbeeld een girls only work-out. Zo verkennen ze verschillende sportieve disciplines. Met de beweegredentest ontdekken ze wat ze leuk vinden aan bewegen. Regelmatig maken ze de overstap naar een SwapGym-aanbieder buiten schooltijd. In het schooljaar 2023-2024 bereikten we maar liefst 800 leerlingen op zeven scholen met SwapGym.

Meer over SwapGym

Buitengewone sportlocaties huren

Je huurt misschien al een gymzaal van ons via de gemeente. Wil je een keer een extra zaal, sporthal, dojo of zelfs een zwembad voor een natte gymles huren? Dat kan! Denk ook aan onze interactieve squashbanen in Kralingen en Hillegersberg. Ook verhuren wij zo'n 80 buitensportlocaties verspreid over heel Rotterdam. De eerste 320 uur zijn kosteloos, daarna huur je tegen speciale tarieven.

Bekijk alle locaties

‘Meedoen’ met internationale sportevenementen

Het is vaak een feest in de stad: internationale sportevenementen zoals de Tour de France, CHIO en de Europese Para Championships. We smeden het ijzer als het heet is en maken gebruik van deze inspirerende momenten om je leerlingen actief kennis te laten maken met een sport die in de spotlight staat. We werken hierbij graag samen met lokale sportorganisaties.

Wil je meer?

Hulp nodig bij het (deels) organiseren van je sportdagen? Of wil je eens wat anders proberen tijdens de gymles? We helpen je graag vooruit. Of dat nu met organisatie is of met een uurtje sparren over nieuwe lesmethoden of beweegvormen. Neem contact met ons op.

Wij helpen je graag

Wil je meer weten over ons aanbod voor het voortgezet onderwijs? Neem gerust contact met ons op!