Terug
Speciaal onderwijs

Alles wat schoolsport te bieden heeft

Wat maakt ons aanbod voor het speciaal onderwijs zo ‘speciaal’? Dat we alles aanbieden wat we voor ander onderwijs ook doen. Het verschil is dat we werken met docenten en sportaanbieders die gespecialiseerd zijn in sporten met een beperking. En dat we er alles aan doen om jouw leerlingen een sportervaring te geven die precies bij ze past. Zodat ze lekker beweging komen, of blijven.

Clinics

Een clinic is een leuke, uitdagende aanvulling op de gymles. Maar ook hét moment om een sport of beweegvorm voor het eerst te ontdekken. Door ons geselecteerde sportdocenten en sportaanbieders met ervaring met de doelgroep komen naar jullie gymzaal om de clinics te geven.

Toernooien

Op onze toernooien voor speciaal onderwijs staat een leuke ervaring met sport en bewegen voorop. Kinderen maken kennis met verschillende sporten, zoals zwemmen, voetbal en streetdance. Tijdens de Special Final, onderdeel van de jaarlijkse grote Final van schoolsporttoernooien, organiseren we voor het speciaal onderwijs clinics en ‘stuif-ins’ waar meedoen centraal staat. Tijdens een toernooi zorgen we voor prikkelarme ruimtes en rustplekken voor de kinderen. Ook helpen we je met het vervoer van en naar de sportlocatie. SportMEE is regelmatig aanwezig tijdens de toernooien. Wil jouw school meedoen met toernooien voor regulier onderwijs? Ook dat is mogelijk.

Buitengewone sportlocaties huren

Je huurt misschien al een gymzaal van ons via de gemeente. Wil je een keer een extra zaal, sporthal, dojo of zelfs een zwembad voor een natte gymles huren? Dat kan! Wij weten precies welke locaties goed toegankelijk zijn. Ook verhuren wij zo'n 80 buitensportlocaties verspreid over heel Rotterdam. De eerste 320 uur zijn kosteloos, daarna huur je tegen speciale tarieven.

Bekijk alle locaties

Wil je meer?

Hulp nodig bij het (deels) organiseren van je sportdagen? Of wil je eens wat anders proberen tijdens de gymles? We helpen je graag vooruit. Of dat nu met organisatie is of met een uurtje sparren over nieuwe lesmethoden of beweegvormen. Neem contact op met onze schoolsportconsulent Speciaal Onderwijs via de gegevens onderaan de pagina.

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten over Schoolsport010, de clinics of de toernooien? Neem dan gerust contact op met onze collega Michael Nijssen!