Huis op Zuid

Er kan niet meer gestemd worden voor de benaming van het nieuwe Sportcentrum op Zuid.

Sportcentrum Feijenoord

Sportcentrum Feijenoord is dé naam welke is aangeleverd uit de wijk. Het stadsdeel Feijenoord heeft een imposante skyline van moderne wolkenkrabbers langs de rivier. Bestrijkt een gebied met de woonwijken Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis, Katendrecht, Kop van Zuid, Noordereiland en Vreewijk. Een sportcentrum Feijenoord zou hier niet misstaan, positioneert zich moeiteloos tussen alle bestaande wijken en nieuwbouwplannen.

Sportcentrum 't Mallegat

Het Mallegat is bekend bij de oudere Rotterdammers. Het was namelijk een drijvend zwembad in de Maas. In 1922 geopend en was voor de bewoners van Feijenoord. Het bestond uit 3 bassins die in verbinding met de rivier stonden. Het schoolzwemmen was één van de grootste activiteiten. Helaas sloot het zwembad in 1962. Kunnen de bewoners straks weer sporten in ’t Mallegat?

Sportcentrum De Springbok

De oorsprong van de naam ‘Afrikaanderplein’ is te herleiden naar de geschiedenis van Zuid-Afrika. Rond 1900 werd besloten om straten en wijken te refereren naar Zuid-Afrikaanse boeren. De springbok staat het meest bekend als het nationale dier van Zuid-Afrika. De ‘Springbokken’ is nog altijd de trotse bijnaam van het Zuid-Afrikaanse rugby team. Ook is Springbok een stadje gelegen in de Zuid-Afrikaanse provincie Noord-Kaap. Al met al vinden wij ‘Sportcentrum de Springbok’ een mooie symbolische verwijzing naar onze oude accommodatie aan het Afrikaanderplein.

Er kan niet meer gestemd worden voor de benaming van het nieuwe Sportcentrum op Zuid.