Sportregie

De sportregisseur is jouw coach

Onze sportregisseurs helpen alle Rotterdamse sportaanbieders. Of dat nu verenigingen, fitnesscentra, dansscholen of personal trainers zijn. Elke wijk heeft een regisseur die het sport- en beweeggedrag van bewoners in kaart brengt. Samen met jou als sportaanbieder kijken we naar kansen voor nieuwe doelgroepen en activiteiten. Je aanbod brengen we, samen met partners, onder de aandacht in de wijk. Dat noemen we sportregie.

We hebben ook een besloten Facebookgroep waarmee je een kort lijntje naar onze sportregisseurs hebt. Ben jij een sport- of beweegaanbieder binnen de gemeente Rotterdam? Word lid van onze groep!

Levensfasen en beweegredenen

Dankzij onderzoek kunnen we sporten organiseren die bij doelgroepen passen en dat gericht onder de aandacht brengen. We hebben in Rotterdam van bewonersgroepen per levensfase een analyse gemaakt. Die toont wat zij van sport en bewegen vinden, de motivatie om wel of niet te sporten, wat eventueel helpt om wél te sporten en welke barrières ze zien. De redenen om te sporten hebben we samengevat in drie beweegredenen.

Meten is weten

Onze regisseurs onderzoeken welke sport het beste past bij Rotterdammers. Het gaat om twee soorten onderzoeken.

  1. 01 Kwantitatief onderzoek

    Dit onderzoek draait om cijfers. Wij maken van elke Rotterdamse wijk een uitgebreide analyse. Hierin kijken we naar het aantal inwoners, de leeftijdsopbouw, het percentage inwoners dat (on)voldoende beweegt en het aantal sportaanbieders en hun activiteiten.

  2. 02 Kwalitatief onderzoek

    Dit onderzoek draait om inzichten, die betekenis geven aan de cijfers uit het kwantitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan een interview om te onderzoeken waarom iemand gaat sporten.

Leer meer over Sportondernemer Academy

Sportaanbieders weten vaak alles over hun sport- en beweegaanbod. Maar ondernemen is een vak op zich. Daarom zijn we de Sportondernemer Academy gestart! Deze opleiding helpt sport- en beweegaanbieders de ondernemer in zichzelf te vinden. Ze ontwikkelen een professionele onderneming en zo geven we het (nieuwe) aanbod een vliegende start. Zo werken we aan structureel sportaanbod voor verschillende doelgroepen.

Lees meer

COACH: netwerken, inspirerende sprekers en meer

Een middag vol met interessante ingrediënten, waarin we jouw sporttas vol stoppen met tips en tricks. Geen standaard vulling van je sporttas, maar een Rotterdamse ‘niet lullen maar poetsen.’ Praktische tips én toepasbare inspiratie, die jou de boost geven om na het event aan de slag te gaan met jouw onderneming. Elk jaar organiseert het team van sportregisseurs COACH, een event die jij als sportondernemer niet wil missen.

Meer weten?

Vind jouw sportregisseur

Er zijn 12 sportregisseurs in de 14 gebieden van Rotterdam. Heb je een vraag of wil je een nieuwe activiteit beginnen? Neem dan contact op met de sportregisseur in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

Bekijk hier de sportaanbieders die jou voor gingen