Sportregie

Over Sportregie

Onze sportregisseurs ondersteunen en helpen alle Rotterdamse sportaanbieders (individuen, verenigingen, fitnesscentra en dansscholen) bij het opzetten of ontwikkelen van hun sportaanbod. In elke wijk is een sportregisseur actief die waardevolle kennis over het sport- en beweeggedrag van de wijkbewoners in kaart brengt. Samen met de sportaanbieder kijken we vervolgens naar kansen voor nieuwe doelgroepen en activiteiten. De activiteiten van sportaanbieders brengen we, samen met partners, onder de aandacht in de wijk.

We hebben ook een besloten Facebookgroep waarmee je nauw in contact kan staan met onze sportregisseurs. Ben jij een sport- of beweegaanbieder binnen de Gemeente Rotterdam? Word dan lid van onze groep op Facebook!

Meten is weten

Een belangrijk uitgangspunt voor onze regisseurs is onderzoek. Informatie daaruit is heel waardevol voor het creëren van passend sportaanbod voor Rotterdammers. Wij zetten daarom twee type onderzoeken in.

  1. 01 Kwantitatief onderzoek

    Dit is onderzoek gericht op cijfers. Wij maken van elke Rotterdamse wijk een uitgebreide analyse. In deze wijkanalyse kijken we naar het aantal inwoners, de leeftijdsopbouw, het percentage inwoners dat (on)voldoende beweegt en het aantal sportaanbieders en hun aanbod.

  2. 02 Kwalitatief onderzoek

    Dit onderzoek draait om het verkrijgen van inzichten. Uitkomsten uit kwalitatief onderzoek geven betekenis aan de cijfers uit het kwantitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het interviewen van een doelgroep om de beweegredenen om te sporten in kaart te brengen.

Levensfasen en beweegidentiteiten

Dankzij onderzoek krijgen we inzicht in de doelgroepen en creëren we passend sportaanbod en communicatiemiddelen. Zo hebben we in Rotterdam van bewonersgroepen per levensfase een analyse gemaakt. Deze laten zien wat zij van sport en bewegen vinden, de motivatie om wel of niet te sporten, welke middelen eventueel helpen om wél te sporten en welke barrières men ziet. De beweegredenen om te sporten hebben we samengevat in drie beweegidentiteiten.

Sportregisseurs

Onze sportregisseurs zetten zich samen met de sportaanbieders in voor sportend Rotterdam. Er zijn 12 sportregisseurs actief in de 14 gebieden die Rotterdam telt. Heb je een vraag of wil je een nieuwe activiteit starten? Neem dan contact op met de sportregisseur in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

Contact

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het waarmaken van je sportambities? Neem dan gerust contact met ons op!