Sportregie

De sportregisseur is jouw coach

Onze sportregisseurs helpen alle Rotterdamse sportaanbieders. Of dat nu verenigingen, fitnesscentra, dansscholen of personal trainers zijn. Elke wijk heeft een regisseur die het sport- en beweeggedrag van bewoners in kaart brengt. Samen met jou als sportaanbieder kijken we naar kansen voor nieuwe doelgroepen en activiteiten. Je aanbod brengen we, samen met partners, onder de aandacht in de wijk. Dat noemen we sportregie.

We hebben ook een besloten Facebookgroep waarmee je een kort lijntje naar onze sportregisseurs hebt. Ben jij een sport- of beweegaanbieder binnen de gemeente Rotterdam? Word lid van onze groep!

Meten is weten

Onze regisseurs onderzoeken welke sport het beste past bij Rotterdammers. Het gaat om twee soorten studies.

  1. 01 Kwantitatief onderzoek

    Dit onderzoek draait om cijfers. Wij maken van elke Rotterdamse wijk een uitgebreide analyse. Hierin kijken we naar het aantal inwoners, de leeftijdsopbouw, het percentage inwoners dat (on)voldoende beweegt en het aantal sportaanbieders en hun activiteiten.

  2. 02 Kwalitatief onderzoek

    Dit onderzoek draait om inzichten, die betekenis geven aan de cijfers uit het kwantitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan een interview om te onderzoeken waarom iemand gaat sporten.

Levensfasen en beweegidentiteiten

Dankzij onderzoek kunnen we sporten organiseren die bij doelgroepen passen en dat gericht onder de aandacht brengen. We hebben in Rotterdam van bewonersgroepen per levensfase een analyse gemaakt. Die toont wat zij van sport en bewegen vinden, de motivatie om wel of niet te sporten, wat eventueel helpt om wél te sporten en welke barrières ze zien. De redenen om te sporten hebben we samengevat in drie beweegidentiteiten.

Vind jouw sportregisseur

Er zijn 12 sportregisseurs in de 14 gebieden van Rotterdam. Heb je een vraag of wil je een nieuwe activiteit beginnen? Neem dan contact op met de sportregisseur in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!