Over SportRegie

Onze sportregisseurs ondersteunen en helpen alle Rotterdamse sportaanbieders (individuen, verenigingen, fitnesscentra en dansscholen) bij het opzetten of ontwikkelen van hun sportaanbod.

In elke wijk is een sportregisseur actief die waardevolle kennis over het sport- en beweeggedrag van de wijkbewoners in kaart brengt. Samen met de sportaanbieder kijken we vervolgens naar kansen voor nieuwe doelgroepen en activiteiten. De activiteiten van sportaanbieders brengen we, samen met partners, onder de aandacht in de wijk.

Meten is weten

Een belangrijk uitgangspunt voor onze regisseurs is onderzoek. Informatie daaruit is heel waardevol voor het creëren van passend sportaanbod voor Rotterdammers. Wij zetten daarom twee type onderzoeken in.

1. Kwantitatief onderzoek

Dit is onderzoek gericht op cijfers. Wij maken van elke Rotterdamse wijk een uitgebreide analyse. In deze wijkanalyse kijken we naar het aantal inwoners, de leeftijdsopbouw, het percentage inwoners dat (on)voldoende beweegt en het aantal sportaanbieders en hun aanbod.

2. Kwalitatief onderzoek

Dit onderzoek draait om het verkrijgen van inzichten. Uitkomsten uit kwalitatief onderzoek geven betekenis aan de cijfers uit het kwantitatief onderzoek. Denk bijvoorbeeld aan het interviewen van een doelgroep. Zo hebben we in Rotterdam van bewonersgroepen per levensfase een analyse gemaakt. Deze laten zien wat zij van sport en bewegen vinden, de motivatie om wel of niet te sporten, welke middelen eventueel helpen om wél te sporten en welke barrières men ziet.

Dankzij deze onderzoeken krijgen we inzicht in de doelgroepen en creëren we passend sportaanbod en communicatiemiddelen.

Sportregisseurs

Onze sportregisseurs zetten zich samen met de sportaanbieders in voor sportend Rotterdam. Er zijn 11 sportregisseurs actief in de 14 gebieden die Rotterdam telt. Heb je een vraag of wil je een nieuwe activiteit starten? Neem dan contact op met de sportregisseur in je gebied. Samen brengen we Rotterdammers in beweging!

Jaco van der Heijden

Sportregisseur Hillegersberg-Schiebroek
j.vanderheijden@sportbedrijfrotterdam.nl
06-13128305

Menno Bruins

Sportregisseur Delfshaven
m.bruins@sportbedrijfrotterdam.nl
06- 12639061

David Woutersen

Sportregisseur Kralingen-Crooswijk
da.woutersen@sportbedrijfrotterdam.nl
06-83525707

Roderique van der Weele

Sportregisseur IJsselmonde
rlp.vanderweele@sportbedrijfrotterdam.nl
06- 51083701

Rémon van Waas

Sportregisseur Charlois
r.vanwaas@sportbedrijfrotterdam.nl
06- 53538740

Belinda Janszen

Sportregisseur Hoogvliet & Pernis
bm.janszen@sportbedrijfrotterdam.nl
06- 13266105

Renate Steehouwer

Sportregisseur Noord
r.steehouwer@sportbedrijfrotterdam.nl
06-83527105

Charles Burm Ferraz

Sportregisseur Feijenoord
ca.burmferraz@sportbedrijfrotterdam.nl
06- 30417429

Bas Theeuwen

Sportregisseur Prins Alexander
bp.theeuwen@sportbedrijfrotterdam.nl
06-83525495

Eline de Zwart

Sportregisseur Hoek van Holland & Overschie
emc.zwart@sportbedrijfrotterdam.nl
06-83525587

Fleur de Koning

Sportregisseur Centrum & Rozenburg
f.dekoning@sportbedrijfrotterdam.nl
06-10001189

Contact

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen bij het waarmaken van je sportambities? Neem dan gerust contact met ons op!

Doe dit via e-mail, info@sportbedrijfrotterdam.nl, of bel ons op 010-8080880.