Inclusief sporten
Inclusief als het kan, aangepast als het moet

Iedere Rotterdammer moet kunnen sporten en bewegen, ook Rotterdammers met een beperking of handicap. Wij helpen je graag om dit bij jouw organisatie mogelijk te maken. De Rotterdammers die extra aandacht nodig hebben sporten of bewegen bij voorkeur inclusief. Dat betekent dat ze meedoen aan reguliere activiteiten of sporten/bewegen bij reguliere sport- en beweegaanbieders. Mocht dat niet mogelijk zijn kijken we of aanvullende begeleiding, ondersteuning of een aangepaste activiteit nodig is om te gaan en blijven sporten of bewegen.

Neem contact met ons op

Onze afdeling sportprogrammering zet zich samen met de sportaanbieders in voor sportend Rotterdam. Er zijn 12 sportregisseurs actief in de 14 gebieden die Rotterdam telt. Drie van onze collega's zetten zich specifiek in voor inclusief sporten. Heb je een vraag of wil je een nieuwe activiteit voor deze doelgroep starten? Neem dan contact op met één van onze onderstaande collega's. Samen brengen we alle Rotterdammers in beweging!

Het stimuleren van inclusief sporten doen we niet alleen, maar in samenwerking met MEE Rotterdam Rijnmond, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Sport op maat. Bij Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Sport op maat kun je terecht voor begeleiding van sportverenigingen.

Zelf op zoek naar een passende sport? MEE Rotterdam Rijnmond helpt bij het zoeken naar een geschikte sport voor jou.