Hier leeft sport

‘Met vier jonge kids móet je wel actief zijn.’

Femke: “Nu moet ik toegeven dat ik zelf niet zo sportief ben. Maar met vier kinderen blijf je wel in beweging! We fietsen en wandelen veel samen."
Terug

Femke en Arjan combineren hun werk met het huiswerk van de kinderen, paardrijden, voetbal en zwemles. En dan staat Arjan zelf ook nog op het voetbalveld: bij V.O.C. traint hij de jeugd en speelt hij bij de senioren. Ontdek hoe deze ouders fit blijven samen met Nouk (8), Hugo (6), Tuur (4) en Rochus (10 maanden).

Arjan: “Die woensdagmiddag bij V.O.C., dat is echt ons moment in de week. Dan train ik het team van mijn zoontje Hugo. Door corona viel dat even weg en dat was heel jammer. Je mist gelijk de gezelligheid op de vereniging en dat je er even uit bent.”

“V.O.C. is niet bij ons om de hoek, maar ik kom er al sinds mijn studententijd. Ik heb in het bestuur gezeten en speel er zelf ook. Daar rijd je met plezier een stukje voor om."

“Zodra het kon, hebben we hem weer op zwemles gedaan.”

Femke: “Zwemles is meestal ‘een moetje’ voor Hugo. Maar dat was na weken binnen zitten wel anders. Hij kan bijna op voor zijn B-diploma. Daarom hebben we hem zodra het kon weer op les gedaan. Dan kan hij zichzelf deze zomer nog beter redden in het water.”

“Nouk van acht is erg gehecht aan de paarden op de manege. Ze was blij toen ze weer mocht rijden, maar ouders mogen nu niet kijken of helpen. Haar maakt dat niks uit, ze gaat gewoon. In de vakantie gaat ze op ponykamp.”

“In de stad moet je ‘t hebben van de voetbal, het zwembad en de manege. En de trampoline in de tuin!”

“Femke: “Nu moet ik toegeven dat ik zelf niet zo sportief ben. Maar met vier kinderen blijf je wel in beweging! We fietsen en wandelen veel samen. In de stad durf ik ze niet alleen op straat te laten spelen. Hier moeten we het hebben van de voetbalvereniging, zwembaden en de manege. En de trampoline in de tuin! Heerlijk dat ze zo hun energie kwijt kunnen.”

Arjan: “We zijn allebei ondernemer. En eerlijk gezegd was het thuiswerken in het begin best frustrerend. Werk, huiswerk en zorgen voor de kinderen loopt dan helemaal door elkaar. Het is fijn dat alles weer opstart, dan kan ik ook weer verder met het trainen van de jongens en daarin beter worden.”

— Met papa naar de voetbal

Paardrijden, voetbal, zwemles... Wat een sportiviteit! Een duik nemen in één van de Sportbedrijf zwembaden, paardrijden net als Nouk of kijk hier voor de locaties waar je kunt voetballen in Rotterdam.

Voetnoot
Arjan is eigenaar van Mixit en Femke runt haar eigen online interieur platform shopinstijl.nl. Ze wonen met hun gezin in het Oude Westen.