Albeda en Sportbedrijf Rotterdam pakken tekort zwemonderwijzers aan

Er is een groot tekort aan gekwalificeerde zwemonderwijzers in de regio Rotterdam. Daarom slaan Albeda Sportcollege en Sportbedrijf Rotterdam de handen ineen. Samen bieden ze een nieuw en uniek éénjarig leerwerktraject (BBL) aan voor toekomstige zwemonderwijzers. Het doel? Zorgen dat er kwalitatieve zwemlessen dichtbij huis zijn, nu en in de toekomst.
Terug

Het leerwerktraject

“We vinden het belangrijk om met deze samenwerking snel een oplossing te bieden voor het tekort aan zwemonderwijzers. Het kan en mag niet zo zijn dat met name kinderen geen zwemles kunnen krijgen. Daarom moeten we alles op alles zetten om het tekort terug te dringen. Met deze leerwerkbanen zorgen we ervoor dat we mensen in één jaar opleiden tot gediplomeerd zwemonderwijzer”, leggen directeur Ronald van Ombergen van Sportbedrijf Rotterdam, Gaby Vink en Maike Kooijman, directie van Lifestyle Sport en Entertainment van Albeda, gezamenlijk uit.

Deelnemers die het traject starten volgen één dag onderwijs bij Albeda Sportcollege en krijgen een betaald jaarcontract van 24 uur bij Sportbedrijf Rotterdam. De deelnemer gaat 16 uur per week aan de slag bij één van onze tien zwembaden. Uiteraard met de intentie dat hij of zij er na afronding van de opleiding kan blijven werken als zwemonderwijzer. De opleiding start in september 2022. De werving en selectieprocedure vindt nog voor de zomervakantie plaats. Geïnteresseerden kunnen solliciteren via onze vacaturepagina. Na het succesvol doorlopen van het leerwerktraject ontvangen de deelnemers het MBO-diploma Dienstverlening Sport en Recreatie (Zwemonderwijzer).

Meer informatie over het leerwerktraject tot zwemonderwijzer vind je op de website van Albeda.

Samenwerking Albeda en Sportbedrijf Rotterdam

Het nieuwe leerwerktraject voor toekomstige zwemonderwijzers is onderdeel van de reeds bestaande samenwerking tussen Albeda en Sportbedrijf Rotterdam. In september 2021 tekenden beide partijen een strategische overeenkomst om meer mensen in beweging te krijgen én houden. Die overeenkomst bestaat uit vier programmalijnen. Het nieuwe leerwerktraject is onderdeel van de programmalijn ‘verbinden van de arbeidsmarkt met het onderwijs’.