Hier leeft sport

Betty stopte even met sport, maar niet met bewegen

Haar vriend noemt ze ‘een grote spierbundel’. Haar zoontje Ocean (7) bokst en is dol op zwemmen. Dochter Néomy (bijna 2) doet lekker mee met de actieve levensstijl. En Betty zelf? Die blijft fit door alledaagse beweging én fanatiek sporten.
Terug

Betty: “Vroeger sportte ik elke dag, fitness en joggen. Ik was altijd bezig met mijn lichaam, ik wilde een zichtbaar sixpack. Door sport zit ik lekker in mijn vel. Ik krijg er energie van.”

“Toen Ocean een jaar oud was, ben ik minder fanatiek geworden. Ik kon het niet meer combineren met de opvoeding en werk. Ik was shopmanager en werkte vaak meer dan veertig uur per week. Ook in weekenden, want juist dan zijn de winkels open.”

“HOEWEL IK EVEN STOPTE MET SPORT, STOPTE IK NIET MET BEWEGEN”

“Twee jaar geleden kreeg ik met mijn huidige vriend Bjorn dochtertje Néomy. Toen ik zwanger was van haar kwam ik twintig kilo aan. Ik voelde: dit ben ik niet. Ik ben meer op mijn eten gaan letten. En hoewel ik even stopte met sport, stopte ik niet met bewegen. Wij wandelen veel. Drie kwartier naar het Vroesenpark lopen en weer terug? Dat vind ik niet lang. Ocean neemt zijn fiets mee en Néomy gaat in de kinderwagen, ook bij slecht weer. De kilo’s zijn er weer vanaf. En binnenkort pak ik sport weer op.”

“Mijn zoon vond het moeilijk dat zijn structuur wegviel door de coronamaatregelen. Ocean heeft een ontwikkelingsachterstand, daardoor vindt hij veranderingen extra lastig. Dus we hebben onze eigen routine bedacht, waarin sport belangrijk is. Ocean houdt enorm van zwemmen en boksen. Dat doet hij met zijn vader, die is personal trainer. We zijn al zeven jaar uit elkaar, maar we proberen goede ouders voor Ocean te zijn.”

“EEN UITGEBREIDE SPORTSCHOOL IS PRIJZIG, MAAR DAT VIND IK HET WAARD”

“Mijn vriend fitnest zes dagen per week in de sportschool. En soms ook nog thuis op zondag. Hij wordt kriebelig als hij een dag niet kan sporten. Het is een levensstijl voor hem.”

“Binnenkort begin ik ook weer met regelmatig sporten, als mijn dochtertje wat ouder is. Ik wil naar een uitgebreide gym waar je van alles kunt, fitnessen, zwemmen, maar ook naar de sauna. Ik kies een sportschool waar ze je helpen je doelen te halen. Die zijn wel prijzig, maar ik hou echt van sport, dus dat vind ik het waard.”

Wil je net als Ocean ook een keer boksen? Kijk dan hier voor de locaties van het Sportbedrijf Rotterdam waar je kan boksen.

Voetnoot
Betty werkt nu vier dagen per week bij een farmaceutisch bedrijf waar ze ervoor zorgt dat artsen de door hen bestelde medicijnen geleverd krijgen. Ze deelt haar leven op Instagram via @betty.s_diary. Ze woont met haar kinderen in Rotterdam-West.