Hier leeft sport

Bij Kingrunners worden je sportmaatjes vanzelf vrienden!

Ze wilden iets anders dan ‘standaard voetbal’. Dus begonnen jongerencoaches Ismail Celen en Ziya Görer een rengroep, de Kingrunners, waar kinderen van 8 tot 15 jaar gratis aan kunnen meedoen. Elke woensdagmiddag verzamelen ze op het Koningsveldeplein in Rotterdam-Noord. Ismail: “De kinderen maken hier de sporturen die ze nodig hebben.”
Terug

“De kinderen merken al na een paar weken wat trainen met ze doet. Dan zeggen ze: ‘Eerst nam ik 4 pauzes, nu geen een meer’, ‘Ik voel geen steken meer in m’n zij’, of de mooiste: ‘Meester, kunnen we ook twee keer in de week afspreken?’ Het voordeel van atletiek is dat kinderen van alle leeftijden tegelijk mee kunnen doen. Je richt je op het verbeteren van je eigen prestaties.”

“ZE ZEGGEN: ‘MEESTER, KUNNEN WE OOK TWEE KEER IN DE WEEK AFSPREKEN?’”

“Iedere woensdagmiddag stappen we met die hele groep van 25 kinderen op de fiets. Van het Liskwartier in Noord naar het Kralingse Bos. Dat is wel een dingetje hoor. Maar onderweg begint de lichaamsbeweging al. In het bos trainen we het hardlopen en doen we oefeningen om hun core stability te verbeteren.”

“We geven ook tips over voeding. Ik zie steeds meer fast food tenten in de buurt. Deze kinderen zijn veel buiten. Dan is het even een broodje kip halen voor een euro. Dat heeft nadelen voor zo’n jong lijffie. Je krijgt verkeerde gewoonten. Ik wil daar iets aan te doen. Ik heb negen jaar in het Turkse nationale zaalvoetbalelftal gespeeld. Daar ben ik ervaringsdeskundige geworden op het gebied van sport en voeding.”

“ER KOMEN ONDERLING GESPREKKEN OP GANG. SPORT IS EEN MIDDEL DAARVOOR”

“Sommige kinderen waren nog niet eerder op deze plek in de stad geweest. Of ze pakten nooit de fiets. Wij nemen ze mee de wijk uit. En ze maken vrienden. Moeders die ons helpen, benaderen weer andere moeders. Er komen onderling gesprekken op gang. Sport is een middel daarvoor.”

“Onze groep krijgt veel aandacht. Nu worden we zelfs gesponsord. We dromen ervan een uitwisselingsproject te starten. Samen naar België of Duitsland voor een hardloopwedstrijd. Dat je dan een paar dagen samen optrekt. Van dit werk word ik niet rijk. Maar als zo’n jochie na de training tegen mij zegt: ‘Meester, ik voel me nu echt goed’, dan ben ik als het ware miljonair.”

Wil je meedoen? Het is gratis!

Stuur Ismail (@ismail_dock) of Ziya (@sol.ziya) een DM op Instagram. Of meld je iedere woensdagmiddag op het plein aan de Koningsveldestraat in het Liskwartier in Rotterdam-Noord! Ze beginnen meestal om 13.30 uur, maar in de zomer kan dat anders zijn. Daarom is het slim eerst een berichtje te sturen.

Daarnaast zijn er heel veel velden in Rotterdam waar wekelijks programmering is, kijk hier voor het overzicht van de velden waar wij als Sportbedrijf Rotterdam de programmering verzorgen i.s.m. onze partners.

Voetnoot: Ismail Celen (34) is opgegroeid in Rotterdam-West en woont nu in Kralingen. Hij voetbalt bij RVVH in Ridderkerk en heeft gespeeld bij IJsselmeervogels in Spakenburg en bij Rijnsburgse Boys. Hij heeft een dochtertje van 3,5.