Hier leeft sport

Bij Mikai staat voetbal op nummer één!

Mikai speelde in de jeugdopleiding bij Feyenoord en in de selectie van Spartaan’20. Deze sportieve jongen bleef in coronatijd fit met een zelfgemaakt schema. Sinds kort moet dat wel wat rustiger aan. Op het Cruyff Court in Crooswijk kan hij ontspannen een balletje trappen.
Terug
“Op het Cruyff Court voetbal ik graag met vrienden”

Mikai: “Door corona was het Cruyff Court bij mijn huis een tijdje dicht. Nu het weer open is, merk je gelijk dat het een populair veldje is. Ik voetbal er zelf graag met vrienden. Soms is het vol, dan gaan we allemaal naar een ander pleintje toe en als ergens plek vrijkomt, dan appt diegene de groep. Dan komt iedereen naar dat plein. Zo vinden we altijd wel een plek om te spelen.”

“Trainen is anders geworden. Ouders staan niet meer langs de lijn. Dat is een stuk rustiger. Mijn vader kan wel eens kritiek geven. Ik heb vroeger wel eens gezegd, kom maar niet kijken. Maar nu zie ik kritiek meer meer als tips die ik kan gebruiken. Hij helpt me beter te worden.”

“Toen het voetbal door corona stopte, ben ik samen met mijn vader gaan trainen. Hardlopen, opdrukken, heuveltjes op- en afrennen.”

“Mijn vader is oud-voetbaltrainer. Door hem ben ik gaan spelen. Toen het voetbal door corona stopte, zijn we samen gaan trainen. Hardlopen, opdrukken, heuveltjes op- en afrennen. Ik was bang dat mijn conditie snel achteruit zou gaan. Als je op hoog niveau voetbalt, is het belangrijk dat je mee kunt met het team. Op school ben ik minder fanatiek. Hoewel, als een vriend van mij een hoger cijfer haalt dan ik, vind ik dat niet leuk. Dan wil ik dat het liefst ook."

Sinds kort doe ik het rustiger aan. Ik ben snel heel hard gegroeid en kreeg last van blessures. Nu maak ik kortetermijndoelen voor mezelf. Wat kan ik dit seizoen bereiken? En niet denken dat ik over een paar jaar in Engeland speel. Vroeger had ik dat wel, nu ben ik realistischer. Dit seizoen is mijn doel weer op mijn oude niveau te kunnen spelen."

Wil jij net als Mikai voetballen op één van de velden in Rotterdam. Kijk dan hier voor het overzicht van alle Cruyff en Kraijcek velden in Rotterdam.

 

Voetnoot - Mikai woont samen met moeder Lauri, Fense en hond Pomme in Oud Crooswijk. Lauri is zelfstandig ondernemer. Fense werkt bij Woonstad Rotterdam en is één van de initiatiefnemers van pop-up stadspark DÂK.