Boksen, fitness, padel, SWIMR... Ik probeer alles uit

Onze collega's willen alle Rotterdammers in beweging krijgen én houden. Dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven. Daarom bieden we al onze medewerkers kosteloos toegang tot divers sport- en beweegaanbod door heel de stad. Voor zowel gevorderde sportievelingen als voor rustige bewegers.
Terug

Iedere collega binnen het Sportbedrijf krijgt een sportbandje. Daarmee kunnen ze onder andere zwemmen in onze zwembaden, maar bijvoorbeeld ook kennismaken met verschillende sporten of meedoen aan clinics. Onze collega Jordi van Dam is zelf een fanatieke ontdekker. Hij heeft al met vanalles meegedaan en gebruikt vooral de clinics om steeds iets nieuws te ontdekken.

Wat doe jij met 'het sportbandje'?

“Ik heb 1,5 jaar bokstraining gevolgd bij Boxing Company. Daarna begon ik met fitness in ons eigen krachthonk in Zwemcentrum Rotterdam. Meestal na de werkdag. Daar moet je vanwege de veiligheid minimaal met z’n tweeën zijn, dus ging ik met collega’s. Padel is mijn nieuwste hobby. Ik heb me laten inspireren door de ‘Maak kennis met’-clinics. Tijdens die clinic hield ik voor de eerste keer een racket vast. Nu hebben we een appgroep en boeken we met collega’s regelmatig een padelbaan. De spullen lenen we van het Sportbedrijf, de baan betalen we met z’n allen.”

Sportte je al voordat je van bedrijfssport gebruik ging maken?

“Ik zwem al heel mijn leven bij de reddingsbrigade in Rozenburg. In mijn studententijd was ik al toezichthouder in Sportcentrum De Rozenburcht. Nu train ik om lifeguard te worden. Je moet dan voldoen aan een zware conditie-eis. Ik haalde die net niet. Toen ben ik, ook met het sportbandje, de trainingen van SWIMR gaan volgen. Mijn borstcrawltechniek en uithoudingsvermogen zijn door de trainingen zo verbeterd, dat ik de conditietest voor lifeguard nu wel haal.”

Sport je alleen of samen met collega’s?

“Dat verschilt. Bij boksen zonder coillega’s, bij padel en fitness mét. Soms pakken we na werktijd samen een lesje FloatFit. Dat is makkelijk als je in het Zwemcentrum werkt. Ik vind het leuk om zo collega’s te leren kennen met wie ik anders nooit samenwerk.”

Is er nog een sport die je wilt proberen?

“Ik doe graag mee met de clinics voor collega’s. Zo ben ik met padel in aanraking gekomen. Laatst kon je een clinic suppen doen. Het is heel mooi dat dit wordt aangeboden, want zo kom ik in aanraking met sporten die ik anders niet zo snel had leren kennen. Ik blijf van alles proberen.”

Net als Jordi werken bij het sportiefste bedrijf? Check onze vacatures op sportbedrijfrotterdam.nl/werkenbij