Ja toch niet dan

Buikvet verdwijnt door buikspier-oefeningen

Doe jij braaf elke avond honderd sit-ups en komt die sixpack maar niet tevoorschijn? Of verdwijnt je zwembandje maar niet ondanks het zwoegen tijdens het buikspierkwartier? Frustrerend natuurlijk, maar misschien moet je het anders aanpakken. Verdwijnt je buikje door buikspieroefeningen? Wij zochten het voor je uit!

Ja toch! Niet dan?

Niet dan!

Was het maar zo’n feest! Helaas is dit een fabeltje... Je kunt je buikspieren wel trainen, maar het is niet zo dat buikvet dan verdwijnt. Daar zijn nog meer acties voor nodig. We zetten ze voor je op een rijtje.

Wat werkt dan wel?

Sporten is natuurlijk gezond voor het lichaam. Maar alleen spier- of krachtoefeningen laten je vet niet verdwijnen. Daar is onder meer cardio voor nodig: een trainingsvorm die gericht is op vetverbanding en/of conditieverbetering. Denk bijvoorbeeld aan hardlopen, fietsen, roeien (in een boot of op een machine) zwemmen of touwtjespringen. Probeer dit structureel een paar uurtjes in de week te doen.

Lifehacks

Heb je niet veel tijd om te sporten? Deze simpele keuzes in je dagelijks leven kunnen al een hoop verschil maken!

  • Neem altijd de trap in plaats van de lift of roltrap
  • Fiets naar je werk
  • Loop een rondje tijdens je pauze
  • Doe je boodschappen lopend of op de fiets
  • Doe elke dag een korte video workout (je vindt er heel veel op YouTube!)
  • Koop een stappenteller en stel jezelf als doel om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten

Én let op wat er op je bord ligt

Naast sporten, is gezond eten minstens zo belangrijk om een sixpack te creëren. Anders blijft al je harde werk verborgen onder een laagje vet. Waar moet je op letten? Neem niet te veel calorieën in en houd je bloedsuikerspiegel in evenwicht. Eet bovendien voldoende groenten, eiwitten en gezonde vetten.

Conclusie

Focus niet alleen op spieren en kracht, maar denk ook aan cardio. Let bovendien op je voeding. Zodra je zwembandje verdwijnt, komt die sixpack steeds meer tevoorschijn. En dan hebben die buikspieroefeningen écht wel zin. Showen maar!