(s)portret

Bungee Super Fly: Fun Fun Fun!

Zodra je met Christine Domingos praat, is de energie voelbaar. Maar goed ook, want ze is een drukke ondernemer. Haar dansschool is inmiddels meer dan alleen dans en heet nu Fun Workout Studio. Dansles, Bungee Super Fly, Aerial Yoga, Jumping Fitness en Kangoo Jump Dance, niks is haar te gek, als het maar fun is!
Terug

Op 21-jarige leeftijd rondt Christine haar dansopleiding af en besloot verder te leren. Na afronding van de opleiding Sportmanagement volgde zij de opleiding SPH. Tijdens het schrijven van haar scriptie deed zij onderzoek naar motivaties van mensen om te gaan sporten. Het ‘fun-aspect’ bleek een belangrijk onderdeel te worden, waar zij vervolgens zelf ingesprongen is.

“laatst werd ik gewezen op paaldansen in het water. Mensen taggen me dan met, ‘jammer dat je geen zwembad hebt’. Anders was het zeker iets voor mij geweest”.

Christine: “Jumping Fitness had ik via een oud klasgenoot die dat ook deed. Toen ben ik er ingerold. Daarnaast vond mijn broer dit ook heel leuk en moedigde mij aan om ermee verder te gaan.” Het aanbod ‘Bungee Super Fly’ was geboren en spoorde Christine aan om verder te zoeken. Daarnaast stond zij inmiddels bekend als iemand die open staat voor activiteiten die anders zijn dan anders. Mensen wezen haar steeds vaker op nieuw en andersoortig aanbod. Christine: “laatst werd ik gewezen op paaldansen in het water. Mensen taggen me dan met, ‘jammer dat je geen zwembad hebt’. Anders was het zeker iets voor mij geweest”.

Een aantal jaar geleden nam sportregisseur Michel contact op om kennis te maken. Christine: “ik was heel erg terughoudend, omdat ik eerder al zoveel mensen had gesproken, waar uiteindelijk nooit iets van terecht kwam. Hij heeft heel lang dit soort praatjes van mij aan moeten horen. Ik bleef maar zeggen dat er toch niks ging veranderen, maar hij hield vol.” Zo besprak Christine uiteindelijk haar idee van de bungees. Het was een nieuwe investering, waarbij ze hulp kon gebruiken. Niet alleen financieel, maar ook meedenken in het wegzetten van nieuw aanbod en het bereiken van de juiste doelgroep. “Ik heb toen toch gevraagd of hij met mij mee kon denken”, zegt Christine. “Hij heeft me vervolgens echt super goed geholpen daarin, dus vertelde ik hem dat ik mijn mening moest aanpassen”.

 

"Ik was heel erg verrast dat er zo mee werd gedacht. Juist omdat ik daardoor ben gegroeid in mijn aanbod"

Ondertussen vond een wisseling van sportregisseurs plaats en kwam sportregisseur Boudewijn op haar pad. Ook daar begon zij nog wat sceptisch. Christine: “ik zei tegen Boudewijn: sorry, maar ik weet niet of je kunt tippen aan je voorganger, maar bewijs het maar. Dat was een leuke binnenkomer. En ook Boudewijn stelde haar niet teleur. “Ik was heel erg verrast dat er zo mee werd gedacht. Juist omdat ik daardoor ben gegroeid in mijn aanbod. Het meekijken naar potentieel aanbod en het bewust worden van nieuwe doelgroepen is een belangrijk stuk dat ik daarin meepak”, zegt Christine.

De nieuwe ideeën die het met zich meebrengt en de bewustwording om je aanbod te verbeteren is hetgeen Christine erg aanspreekt. Christine: “we zitten hier al heel lang en ik wilde eens iets anders in de markt brengen. Daardoor heb ik vorig jaar eigenlijk heel veel dingen omgegooid”. Zo biedt zij nu meer Fun Work-outs aan, waarmee ze een andere weg inslaat. Best spannend, omdat zij haar huidige klanten niet wilde afstoten. Ze vraagt advies aan Boudewijn. Christine: “Je ziet bij zo’n switch, dat je even wat kleiner wordt, maar daarna wel weer groter kan worden. Daarin heb ik heel veel aan Boudewijn gehad, die mij veel tips gaf”. Hoe bereik je een doelgroep en hoe krijg je die doelgroep daadwerkelijk binnen, waren onderwerp van gesprek. Het was voor Christine een spannende stap. Gesprekken hierover met Boudewijn maakte haar zekerder in haar keuze. Christine: “het is prettig om daarover te kunnen sparren. Boudewijn moedigde me aan om achter mijn keuze te blijven staan en niet te snel terug te stappen”.

De fun-activiteiten zijn inmiddels een belangrijke rode draad in haar aanbod. Maar ook de lessen zelf worden meer kleinschalig ingezet. Niet meer dan 12 deelnemers per les, waar er normaal gesproken wel 20 van waren. Het is nu een ander concept, waarbij er meer aandacht is voor de deelnemer. Christine: “nu zien we bijvoorbeeld ook kinderen die last hebben van prikkels, ADHD, autisme of kinderen die hoogbegaafd zijn en niet van grote groepen houden. Dan ben je hier aan het juiste adres”.

 

Het aanbod is Fun en divers, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Christine: “leeftijd doet er niet toe, daar vraag ik niet eens naar. Tijdens mijn lessen voelt het als spelen alsof je weer kind bent”. Het Fun gehalte staat zo hoog, dat je eigenlijk niet het idee hebt dat je sport. Daarnaast is het ook heel geschikt voor mensen die last hebben van hun spieren en gewrichten. De bungee vangt de klappen op en maakt dit heel toegankelijk.

“momenteel verwezenlijken we onze droom"

Maar Christine is ondernemer in hart en nieren. Christine: “momenteel verwezenlijken we onze droom. Hier bieden we nu 38 lessen aan en zitten daarmee vol. Dus nu zijn we bezig met het opstarten van een tweede locatie in het Westland en lopen er gesprekken om te starten in Naaldwijk”. Zo breidt Christine haar onderneming uit. Maar ze praat hierover niet vaak in de ik-vorm. Christine: “de school is officieel van mij, maar mijn vriend helpt me heel veel. En de meeste docenten die met mij werken zijn heel enthousiast en fanatiek. We doen het met elkaar en willen door!”