Hier leeft sport

Dag voor dag fitter!

Terug

Soms zit er al veel beweging in je dagelijkse routine. Jafar brengt de kinderen op de fiets naar school en afspreken met een vriend doet hij op het basketbalveld. Zijn vrouw Isil daarentegen kan veel minder bewegen dan ze zou willen. Ze heeft reuma: “Ik kies een sport die ik kan verdragen.”

Isil: “Vroeger was ik erg sportief. Ik deed aan fietsen, yoga, hardlopen. Maar ik kreeg last van mijn rug en nek. Ongeveer een jaar geleden ontdekte ik dat ik reuma heb. Ik kreeg zware medicijnen, steroïden. De artsen waarschuwden me al: hierdoor ga je aankomen. Ik ben altijd slank geweest, dus daar schrok ik van. Door de reuma kan ik niet meer trainen zoals ik vroeger deed. Laatst viel ik van de fiets omdat mijn handen te slecht waren.”

“KOKEN WERD HET HOOGTEPUNT VAN ONZE DAG”

“Ik ben gek op koken. Dus toen corona kwam, werd dat het hoogtepunt van mijn dag. Van onze dag zelfs. Ik ben meer met groene groenten gaan werken en heb die ook de kinderen voorgeschoteld. Gezond eten is nu mijn manier om iets aan de extra kilo’s te doen.”

Jafar: “Ook al zit ik niet bij een club of vereniging, ik zorg wel dat ik een sportritme heb. Met een vriend ga ik elke week op een vast moment basketballen op het plein bij de Müllerpier. Daar heb je echte basketbalveldjes. We werden geïnspireerd door de Netflixserie over Michael Jordan (The Last Dance, red.). Daarnaast ga ik regelmatig voetballen met vrienden.”

“OM ERBOVENOP TE KOMEN MOET JE JEZELF KLEINE DOELEN STELLEN. KLEINE UITDAGINGEN.”

“Sport combineren met een eigen bedrijf is niet makkelijk. We hebben een evenementencentrum en daarnaast is Partyplan.nl net gelanceerd. Thuis moeten blijven door corona vond ik lastig, ik ben een uithuizig type. Ik moest mezelf echt opnieuw uitvinden. Dus ik heb de fiets gepakt, voor het eerst eigenlijk. En we hebben fietsen voor de kinderen gekocht. Nu breng ik ze nog steeds op de fiets naar school, tenzij het regent.”

Isil: “Ik ga in september weer trainen heb ik besloten. Ik moet een sport kiezen die ik kan verdragen. Tot yoga ben ik nu fysiek in staat. En ik probeer mijn man te overtuigen dat we een elektrische fiets voor me moeten kopen, haha. Wanneer je met een ziekte als deze geconfronteerd wordt, moet je kleine doelen voor jezelf stellen om erbovenop te komen. Kleine uitdagingen bedenken. Dus dat doe ik.”

Ook  basketballen in Rotterdam? Kijk hier voor de basketbal clubs op onze locaties.

 

Jafar (39) en Isil (38) runnen samen hun eigen zalencentrum en Jafar’s Partyplan.nl is net online. Ze wonen met hun kinderen Zayn (bijna 5) en Sema (3) in de Rotterdamse wijk Prinsenland.