De finale van hét landelijke straatvoetbal toernooi in Rotterdam

Sportplaza in Rotterdam staat zondag 26 juni in het teken van de finale van de Streetwise Cup. Hét straatvoetbal toernooi in Nederland voor kinderen van 10-15 jaar. Bij de Streetwise Cup draait het niet alleen om voetbal, maar staat ook het thema equality centraal. Bij dit toernooi draait het om samenwerken, respect, eerlijkheid en plezier.
Terug

Iedereen is gelijk

De Streetwise Cup is een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation. Beide foundations zetten zich al 25 jaar in om de jeugd structureel in beweging te brengen en aan duizenden kinderen, voor wie dit niet vanzelfsprekend is, speelruimte te creëren. Met dit toernooi worden jongens en meiden gestimuleerd om in beweging te komen en bewust te worden over het thema gelijkheid. In de Streetwise Cup kunnen de teams namelijk naast doelpunten ook equality points scoren. Teams beoordelen elkaar o.a. op respect, sportiviteit en betrokkenheid.

Het toernooi wordt gespeeld in poules voor jongens en meiden, die verdeeld zijn in twee leeftijdscategorieën: van 10 tot 12 jaar en van 13 tot 15 jaar. Door het hele land zijn de voorrondes van de Streetwise Cup in volle gang. Uiteindelijk gaan de beste teams door naar de landelijke finale, die in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam op Sportplaza georganiseerd gaat worden op zondag 26 juni.

Meer dan voetbal

Het belooft een groots sportevenement te worden, want op zondag 26 juni zullen er naast de finales van de Streetwise Cup ook diverse activiteiten georganiseerd worden. Deelnemers aan de finale kunnen op Sportplaza ook boksen, (rolstoel)tennissen, padellen, FIFA22 spelen, (rolstoel)basketballen, Freerunnen, skaten en dansen. Tevens zullen er bekende sporters en een artiest aanwezig zijn om het evenement tot een echt spektakel te maken.