De mooiste zandbak van Rotterdam

Stel je eens voor dat je deze zomer aan de Maas wandelt op Katendrecht, met een lekker briesje, het geluid van kabbelend water op de achtergrond en de skyline van Rotterdam in je zicht. Klinkt heerlijk toch!? En dan stuit je op een groepje mensen die een potje beachvolleybal aan het spelen zijn op een unieke locatie aan het water. Zo’n beachworkout lijkt jou vast ook wel leuk!
Terug

Dit kan bij Beachveld de Kaap, een bak zand vol sportplezier op een (tijdelijke) sportlocatie aan de Maas. Het toffe is, iedereen kan gebruik maken van dit veld. Je hoeft alleen maar even te reserveren, en als het veld leeg is kun je gewoon lekker je beachworkout doen tot er iemand komt die gereserveerd heeft.

De mooiste zandbak van Rotterdam
Enkele jaren terug, In 2015 en 2018 vonden het WK en EK beachvolleybal plaats op deze kade, voor het schip van de SS Rotterdam. Er lag een prachtig evenementveld met tribunes met daaromheen ook andere beachvelden waar kinderen of verenigingen en bedrijven gebruik van konden maken. Dit is door de buurt, Sportbedrijf Rotterdam, wethouder Sven de Langen en Ton Wesselink, de directeur van SS Rotterdam, zó goed bevallen dat dit jaar besloten is een tijdelijk beachveld op de kade neer te leggen in de periode van 1 juli t/m 30 september. Een lekker veldje met zand waar je allerlei sporten kunt spelen samen met je vrienden, je buren of mensen van de sportverenging. De officiële opening was op 2 juni, gelijktijdig met het EK voetbal.

Buiten sporten met de skyline van Rotterdam in je zicht
Dimitri Metgod van Sportbedrijf Rotterdam is de coördinator en zorgt ervoor dat het veld helemaal klaarligt voor de sport waarvoor gereserveerd is. Dimitri: ‘’Wij hebben de keuze uit: volleybal, tennis, voetbal, voetvolley en handbal. Voor deze sporten passen wij het veld aan en zorgen we voor de juiste belijning en hangen we wél of niet een net op. Maar ook andere sporten zijn mogelijk zoals bootcamp, peuterdans en weightbal, niets is te gek.”

Josje Brouwer is één van de weightbal toppers die gebruik maakt van het veld. Weightbal kun je vergelijken met volleybal. Het verschil zit in het gewicht van de bal (6 kilo) en je mag hem niet langer dan 3 seconden vasthouden. Josje traint samen met haar team bij Beyond Yourself. Josje: “We hebben drie keer gebruik gemaakt van het veld en zijn er super blij mee! We trainden weleens op de stenen of bij ons op de fitness club, maar toen kwam het beachveld voorbij. Het is zo tof om in het zand te trainen en wat een prachtige plek aan het water is dit zeg! Je bent lekker buiten en er staat een windje waardoor het nooit te warm is. Ook de Sunny Side Terrace, de lampjes die er hangen en de bankjes om het veld heen zijn fijn voor de sfeer en om na het sporten een drankje te drinken.”

Nog een topper die gebruik maakt van het veld is Ester Netten, samen met haar huisgenoten. Zij is sinds haar achtste al gek op volleyballen en traint nu bij Volley Zuid. Esther: “Ik was opzoek naar een openbaar beachveld. Deze zie je namelijk vrij weinig. Toen ik Beachveld de Kaap ontdekte heb ik direct gereserveerd en het goede nieuws ook verspreid aan mijn omgeving. We zijn erg te spreken over de plek, je hebt een panoramisch uitzicht over de Maas en als je zin hebt in een hapje of drankje kun je daar ook gelijk voor terecht!

Het is heerlijk volleyballen zo met vrienden in de stralende zon! Wel hebben we twee keer de bal uit het water moeten vissen, maar dat hebben we ervoor over.” - Esther Netten

Tussen reserveringen door is het veld vrij voor mensen die er op dat moment gebruik van willen maken. Hou er wel rekening mee dat je voor je eigen sport dan zelf materiaal meeneemt. Tegen een borg zou je een bal van Sportbedrijf Rotterdam kunnen gebruiken.

Dimitri: “De groepen die het veld reserveren zijn dus heel divers. Je ziet vriendengroepen die willen volleyballen, voetbalverenigingen die het seizoen komen afsluiten of openen, het Nederlands herenteam beachhandbal en handbalschool Feyenoord die clinics geven aan de Rotterdamse jeugd. Ook is er een uitzwaai moment geweest met de Rotterdamse Olympiërs. Dat was heel gaaf.” Het is ook gewoon een prachtig veld, zo op het evenementen terrein van de SS Rotterdam.

Als je wilt reserveren kijk dan op: link of jouw datum en tijd nog beschikbaar zijn. Er zijn geen kosten verbonden aan de reservering. Als de gewenste datum en tijd nog beschikbaar zijn stuur dan een mail naar events@sportbedrijfrotterdam.nl en geef hierin de dag, tijd en soort activiteit aan.

Dat wordt heerlijk genieten in de mooiste zandbak van Rotterdam!