Dennis van Eijsden - Sportparkbeheerder

In de terugkerende rubriek Sportret leer je onze collega’s beter kennen en leggen wij ze niet-alledaagse vragen en dilemma’s voor. Deze keer spreken we de goedlachse Dennis van Eijsden.
Terug

Wat antwoord jij als er op een verjaardag wordt gevraagd wat voor werk je doet?

Ik zorg dat gebruikers schoon en veilig kunnen sporten hier. Of het nu gaat om het repareren van een doelnet dat kapot is, een hekwerk of een vieze kleedkamer. Het hele reilen en zeilen op het complex, dat regelen wij!

Het is ontzettend divers omdat we zoveel sporten aanbieden op dit grote park. Dat maakt het zo leuk. Echt geen één dag is hetzelfde. Vooral van de evenementen voor kleine kinderen geniet ik enorm. Hoe kleiner ze zijn, hoe groter hun glimlach. Daar doe je het voor!

Wat is jouw (niet zo) verborgen talent?

Daar ben ik toevallig pas achter gekomen. Wij zijn met een groep collega's wezen golfen, nou…ik kan je zeggen dat ik een enorm talent heb voor afzwaaiers! Ik heb samen met mijn collega hier heel hard om gelachen. Vroeger heb ik weleens aan midgetgolf gedaan, dus ik dacht dan kan ik dit ook wel even. Maar nee hoor. Ik heb overal spierpijn en respect gekregen voor golfers. We kwamen met z’n allen niet meer bij… Ik heb geen beste naam gemaakt daar. Maar dit zijn echt de leuke dingen van werken bij het Sportbedrijf. Ik ben zelfs meteen lid geworden van de golfclub, zo geslaagd was het!

Hoe breng jij Rotterdam in beweging?

Ik zorg dat alles spic en span is zodat mensen die hier op het terrein komen zich meteen thuis voelen en lekker kunnen sporten. Ik vind het belangrijk dat men hier met een goed gevoel op het park rondloopt. Soms geef ik daarom ook wel rondleidingen en vertel ik meer over Olympia.

Wat maakt jou een fijne collega?

Ik werk keihard maar altijd met een lach. Dat zit gewoon in me, die positiviteit. Je kan het zo leuk maken als je zelf wil, vind ik. Collega’s weten ook dat ik in ben voor een lolletje. En ook kan ik het met veel mensen goed vinden. De verschillende mensen die hier op het terrein komen, daar klikt het ook altijd mee. Ik zit hier echt op mijn plek.

Ben je een goede of slechte verliezer?

Ik denk een middelmatige verliezer. Het ligt eraan waarmee ik verlies. In teamverband wil ik wel echt dat iedereen zijn best doet en niet dat we de kantjes ervan af lopen. Dan probeer ik de groep te motiveren of een schop onder de kont geven! Met golfen laatst hadden we gewoon de grootste lol, dan is verliezen niet erg. Ik moet nog lachen als ik eraan terugdenk!

Wat biedt werken bij Sportbedrijf Rotterdam waar jij blij van wordt?

Voor mij persoonlijk is het Sportbedrijf heel belangrijk. Ik ben heel lang ziek thuis geweest en leef elke dag nog met pijn. Hierdoor moet ik echt zorgvuldig met mijn energie omgaan. Bij het Sportbedrijf kon ik aan de slag als vrijwilliger om te kijken of mijn lichaam het werken aankon. Zij hebben mij vanaf het begin de ruimte gegeven om langzaam op te bouwen en rust te nemen wanneer ik dat nodig heb. Ik ben in best korte tijd opgeklommen tot parkbeheerder en ik heb een vast contract. Dit had ik een paar jaar geleden niet durven dromen! Dat waardeer ik enorm van het Sportbedrijf, want bij een andere organisatie was ik al lang weg. Zij geven mij de gelegenheid en kansen, dus blijf ik voor hen knallen.

Hoogtepunt van jouw werkdag?

Wanneer ik iets af heb gekregen. Het maakt eigenlijk niet uit wat. Ik vind het leuk als ik resultaat kan zien. Zo van, ja daar is lekker gewerkt! Bijvoorbeeld een voetbalveld helemaal onkruidvrij maken. Dat het eerst een hele rand had met onkruid en later zie je het helemaal strak. Daar word ik wel blij van. Soms moet ik dat alleen doen, maar twee keer in de week heb ik hulp. Dat scheelt!

Maak deze zin af: Werken bij Sportbedrijf Rotterdam is…

Een verrijking in mijn leven. Ze hebben mijn leven omgekeerd en eigenlijk een soort van gered.

Met wie zou jij wel een baantje willen trekken?

Dan moet ik toch mijn beste vriendin Sharita noemen. Wij zijn al heel lang vrienden en toen ik ziek was heeft dat ook impact gehad op onze vriendschap. Maar zij was er en daar ben ik haar dankbaar voor.

Nooit meer sporten of nooit meer scheren?

Moeilijk, maar ik wil wel nog sporten… dus dan kies ik voor nooit meer scheren. Ook al sport ik niet zoveel meer als vroeger, toen speelde ik drie, soms vier keer in de week wedstrijden. Dat is nu wel anders, maar ik zou het niet willen missen. Ik leef wel helemaal voor Feyenoord natuurlijk, dat is mijn cluppie!

Hoe blijf jij in beweging?

Ik moet echt weer wat gaan oppakken. Want ik wil graag mijn rescue halen deze zomer, voor duiken. Dan moet ik met een drenkeling 500 meter zwemmen. Ik denk dat ik nu nog geen 10 meter haal. Dus ik moet echt aan mijn conditie gaan werken. Ik duik nu nog steeds graag. Vooral op vakantie, daar kies ik de landen ook echt op uit. Ik ben bijvoorbeeld al op Bonaire, Aruba, Dominicaanse Republiek , Tenerife en Egypte geweest. Maar het meest bizarre is dat ik mijn mooiste duik gewoon in Tilburg heb gemaakt! Ja, echt waar, in het beeldenpark in een meer. Het was prachtig met allemaal lelies, met stengels van 9 meter tot aan de bodem. Dat is toch geweldig!

Wil jij ook net als Dennis heel Rotterdam in beweging krijgen? Bekijk onze vacatures op sportbedrijfrotterdam.nl/werkenbij.