‘Dit is een sportschool in het water’

Aquarobics, Aquapower, Aquajump, FloatFit, een cursus borstcrawlen en banenzwemmen. Nidia heeft ongeveer alles geprobeerd wat je in Zwemcentrum Rotterdam kunt doen. Ze sport er graag vanwege het uitgebreide sportrooster, omdat het zo lekker fris en nieuw is én gemoedelijk. Best knap voor zo’n groot zwembad.
Terug

Nidia: “Je kunt hier veel verschillende watersporten doen. En ze worden regelmatig gegeven, ook ’s avonds. Fijn voor mij, want overdag werk ik en ik ben meestal pas om 18.30 uur thuis. Ik vind het lekker om de dag eruit te zweten. Even relaxen met je hoofd onder water waar het stil is.”

“AQUASPORT DOE JE OP JE EIGEN TEMPO. EN HET IS MINDER BELASTEND VOOR JE GEWRICHTEN DAN SPORTEN OP HET DROGE”

“Het Zwemcentrum is groot, schoon en nieuw. Heerlijk is dat. Ik kom er minstens drie keer in de week. De medewerkers zijn heel open. Ze hebben in de gaten of jij vaker komt of er voor het eerst bent. Hubert bijvoorbeeld, die is altijd erg enthousiast tijdens de aquasportlessen. En op dinsdag geven twee meiden Aquajump en Aquapower. Die weten je wel te motiveren. Het is als een sportschool in het water.”

“Aquasport doe je op je eigen tempo. En het is minder belastend voor je gewrichten dan sporten op het droge. Ik ben fan van Aquajump, daarbij staan we op een trampoline in het water. Maar Aquapower is mijn favoriet, dat is de zware variant van aquarobics. Ik sta in het bad met onderwaterbokshandschoenen, dumbells en scheenbeschermers van schuimrubber. Die vergroten de weerstand in het water, zo gebruik je meer energie.”

“IK LIG NU VEEL GESTROOMLIJNDER IN HET WATER”

“Ik ben al mijn leven lang een waterrat. Nu ben ik weer bezig met een borstcrawlcursus. Sinds mijn zwemlessen van vroeger had ik niks meer aan mijn techniek gedaan. Na twee baantjes crawlen was ik bekaf. Ik zag andere mensen die een uur achter elkaar banen konden trekken, en dat wilde ik ook. Ik lig nu veel gestroomlijnder in het water.”

“In de webshop van het zwembad gooi ik m’n winkelmandje vol met sportlessen. Je rekent in één keer af en je bent klaar. Je hebt dan gelijk een stok achter de deur. De coronaregels in het zwembad werken goed, vind ik. Er is een looproute, de kleedhokjes zijn om en om open. Je kunt alleen niet zo lang aan de kant hangen, dus als je even op adem wilt komen moet je wel uit het water. Maar er hangt nog steeds een gemoedelijke sfeer!”

Nidia (28) woont sinds een jaar in Rotterdam. Ze doet een traineeship Informatie- en verandermanagement. Het liefst zwemt ze in Zwemcentrum Rotterdam, waar ze meerdere keren per week kan aquasporten. Ook volgt ze een borstcrawlcursus. Als ze zin heeft, trekt ze op zaterdag nog een paar baantjes.

Ook aquasporten?

Bij Zwemcentrum Rotterdam kun je verschillende aquasporten doen: Aquapower, Aquajump, aquarobics, FloatFit en Fifty Fit. Daarnaast zijn er cursussen om je zwemtechniek te verbeteren, zoals de borstcrawlcursus. En natuurlijk kun je op heel veel momenten banenzwemmen. Meer weten? Hier vind je het rooster.

Ook in onze andere baden bieden we genoeg aquasporten aan. Bekijk onze aquasport pagina en check ze uit!