Hier leeft sport

“Ik heb geen échte interesse in sport. Ik kijk geen sport. Ik doe geen sport. "

Hij maakte een film over MMA-kampioen Marloes Coenen en een tv-serie over jonge sporters die trainen voor de Olympische Spelen. Toch interesseert sport hem niet écht, zegt Victor Vroegindeweij. Behalve als er een ‘lekker outfitje’ bij komt kijken. Lees wat Victor motiveert om te bewegen.
Terug

“Ik heb geen échte interesse in sport. Ik kijk geen sport. Ik doe geen sport. Al mijn hele leven probeer ik een sportregime te implementeren. En het lukt maar niet. Om de zoveel tijd sport ik een periode heel fanatiek en dan vijf maanden weer helemaal niet.”

“Als je geen intrinsieke motivatie hebt om te sporten, moet je een andere motivatie vinden. Een lekker sportoutfitje helpt mij. Een goed t-shirt, iets zwarts dat afkleedt en dan –bam– een rondje door de sportschool. Beetje breed lopen, helemaal de man. Totdat je in de spiegel kijkt en het er toch minder goed uitziet dan in je fantasie haha.”

“KRACHT IS VOLGENS MIJ DE BASIS VAN ALLES. ALS JE JE BEENSPIEREN TRAINT, STA JE LICHTER IN HET LEVEN.”

“Ik word wel echt gelukkiger van sporten. Je gaat ook vanzelf beter op je eten letten. En als je morgen gaat sporten, ga je vanavond op tijd naar bed. Kracht is volgens mij de basis van alles. Als je je beenspieren traint, sta je lichter in het leven. Dus nu fiets ik. Op een betaalbare Decathlonfiets. Zonder alle fietsgear. Eerst maar eens zien dat je het volhoudt, denk ik dan.”

“Het ritueel van naar de sportschool gaan is ook goed voor mij. Erheen gaan, je omkleden, anderhalf uur daar zijn. Ik wil het liefst een leven waarin ik elke dag sport. Ik denk niet dat dat te hoog gegrepen hoeft te zijn. Als je iedere dag opstaat en eerst 20 minuten sport, ben je volgens mij lekker bezig.”

“IK HOOP GEWOON DAT MIJN KINDEREN WEL EEN SPORTROUTINE IN HUN SYSTEEM KRIJGEN.”

“Anderen zien sporten werkt aanstekelijk. Ik heb Alida van Dalen gefilmd tijdens een trainingskamp op Tenerife. Zij is kogelstootster bij PAC Rotterdam. Dan sta je ’s ochtends in dat stadion naar al die sportieve types te kijken, met die goeie lijven. Daardoor stond de crew ook elke dag in de gym van het stadion.”

“Als kind sportte ik niet veel. Ik wil dat mijn kinderen dat wel doen. En dat ze het leuk blijven vinden. Woody is zes en zit op Hockeyclub Delfshaven. In het eerste jaar trainen ze samen met kinderen die al een jaar hoger zitten, en het dus beter kunnen. Ik zou dat lastig vinden. Dus als het nodig is, mogen mijn zoons op extra les zodat ze beter worden. Ik hoop gewoon dat zij wél een sportroutine in hun systeem krijgen.”

Net als Woody zin om te hockeyen? Kijk op de website van Hockeyclub Delfshaven of hier voor alle hockey locaties van Sportbedrijf Rotterdam.

Voetnoot
Victor Vroegindeweij (@victorvroeg) woont in het Nieuwe-Westen met zoontjes Woody (6) en Mingus (3). Woody hockeyt bij Hockeyclub Delfshaven. Victor draait daar graag een bardienst.