Hier leeft sport

Geen dag zonder sport!

Voetbal en hockey doen ze iedere week, hardlopen en surfen is voor in de vakantie of op zondag. Edith en Bowden sporten van jongs af aan. Ook hun kinderen Fien, Amelie en Elin krijgen sport met de paplepel ingegoten. Dit gezin ploft ’s avonds nooit zomaar neer voor de tv. Bijna nooit.
Terug

Edith: “De kinderen trainen van maandag tot en met donderdag. Op vrijdag voetballen en hockeyen wij. Zaterdag is de wedstrijddag van de kinderen. Zondag lopen wij hard, ik train voor een kwart marathon.”

“Nu ik het zo zeg, merk ik dat wij als gezin elke dag met sport bezig zijn. Zelfs als we vakantie vieren, dan gaan de wetsuits mee naar Zeeland. Daar liggen een paar bodyboards en een surfplank op ons te wachten.”

“TEAMSPORT VINDEN WIJ HET LEUKST. EN BELANGRIJK OMDAT JE LEERT OMGAAN MET TEAMGENOTEN DIE BETER OF SLECHTER ZIJN DAN JIJ”

Bowden: “De zaterdag hebben we afgeschreven.”
Edith: “Nou nou, afgeschreven…”
Bowden (corrigeert): “Toegeschreven, aan de kinderen. Dat is hun sportdag. We rijden de hele dag rond of maken ons nuttig als coach of scheidsrechter. Teamsport vinden wij het leukst. Het sociale aspect is belangrijk. Dat je leert omgaan met teamgenoten die beter of slechter zijn dan jij. De lol van het winnen ervaren, en het leren omgaan met verlies. Onze kinderen vinden het ook belangrijk om met vrienden te spelen.”

Amelie (11): “Ik heb twee jaar ballet gedaan. Maar dat vond ik saai. Toen stopte mijn vriendin er ook nog mee. Ik wilde in een team, dus ik ging op hockey. Fien en mama doen dat ook. Ik vind de Final heel erg leuk. Dat is ieder jaar in Ahoy, dan doe je wedstrijdjes met allemaal andere scholen.”

“ALLEEN OP ZONDAGAVOND ETEN WE VOOR DE TV. DAN KIJKEN WE SAMEN STUDIO SPORT”

Edith: “Toen de coronamaatregelen net begonnen deden we op het stenen veldje achter ons huis iedere avond een toernooitje met het gezin. De hockeyers tegen de voetballers bijvoorbeeld. Of een potje tennissen. Je ziet ons niet zo snel op de bank ploffen na een werkdag. Zondagavond is de enige avond dat we op de bank voor de tv eten. Dan kijken we Studio Sport.”

Is hockey ook iets voor jou? Bekijk dan hier waar in Rotterdam je terecht kunt.
Liever een andere balsport doen? Er zijn er genoeg! Laat je hier inspireren.

 

VOETNOOT - Edith is zelfstandig bouwkundig ingenieur en Bowden is fabrieksdirecteur. Ze hebben drie dochters: Fien van 14, Amelie van 11 en Elin van 8. Ze wonen in Blijdorp.