Gek dat je collega's je in badpak zien? Welnee!

Onze collega's willen alle Rotterdammers in beweging krijgen én houden. Dan kun je zelf natuurlijk niet achterblijven. Daarom bieden we al onze medewerkers kosteloos toegang tot divers sport- en beweegaanbod door heel de stad. Voor zowel gevorderde sportievelingen als voor rustige bewegers.
Terug

Iedere collega binnen het Sportbedrijf krijgt een sportbandje. Daarmee kunnen ze onder andere zwemmen in onze zwembaden, maar bijvoorbeeld ook kennismaken met verschillende sporten of meedoen aan clinics. Onze collega Carla van Oostende was niet zo'n fanatieke sporter, maar het sportbandje trok haar over de streep. Daardoor springt ze nu iedere dinsdagochtend in het water in Zwembad Hoogvliet én doet ze yoga in 'haar' sporthal.

Wat doe jij met 'het sportbandje'?

“Op dinsdag volg ik PiYoChi in Zwembad Hoogvliet. Dat is een aquasport, een soort yoga in het water. Ik wilde al een tijdje met zwemmen beginnen en mijn schoondochter deed deze aquasportles al. Met het sportbandje kan ik gratis meedoen. Op donderdag doe ik yoga op het droge in Sporthal Boomgaardshoek.”

Gek dat je collega's je in badpak zien? Welnee, alleen je hoofd komt boven water!

Waarom deze sporten?

“Ik wilde al een hele tijd zwemmen. Toen het Sportbedrijf begon met het sportbandje kreeg ik die kans. Je gaat een keer kijken en het is een leuke groep. Daarnaast ging doet mijn schoondochter het ook. Dan maak je tijd om te gaan!”

“Ik werk al jaren in Sporthal Boomgaardshoek waar ik inmiddels zelf op de mat lig. Ik ken onderhand iedereen daar wel. Ik zei altijd: 'yoga is niets voor mij'. Tot de yogaleraar zei dat het goed is voor mijn rug, daar had ik op dat moment last van. Toen ben ik een keer mee gaan doen en het was erg gezellig! Ik hou wel van gezelligheid tijdens het sporten.”

Sportte je al voordat je van bedrijfssport gebruik ging maken?

“Nee, ik sportte niet. Ik werk al ongeveer 31 jaar in sportlocaties, maar ik deed zelf nooit aan sport. En nu zelfs 2x per week. Daarnaast doe ik ook nog aan wandelen, één keer in de week zo'n 10 tot 12 km. Eigenlijk doe ik steeds langere afstanden. Ik probeer naar 2x in de week te gaan om mee te doen aan de Vierdaagse.”

Is er nog een sport die je wilt proberen?

“Yoga en PiYoChi zijn voor mijn voldoende. Ik wandel daarnaast ook nog, ik werk 36 uur per week en ik heb vier kleindochters. Dus oma heeft het druk genoeg!”

Net als Carla werken bij het sportiefste bedrijf? Check onze vacatures op sportbedrijfrotterdam.nl/werkenbij