Geloof in die ene reden waarom het wel kan!

Mario en Rodney zochten afgelopen jaar continu naar de oplossing die wel mogelijk was. Rodney als instructeur en Mario als trouw lid van de Boxing Company. Deze mannen bleven in beweging, ondanks het sluiten van de binnen locaties. ‘’Vanaf het moment dat we wel naar buiten mochten en met groepen konden trainen zijn we naar het korfbal veld in de buurt gegaan en werd de binnensport naar buiten gebracht.’’
Terug

Dit is iets wat zowel Mario van den Boogaart als Rodney van Helden zeker doen, ook in deze bijzondere tijd. Zij zien beide heel goed in wat de kracht van beweging is en kijken dan ook graag naar de mogelijkheden.

Wat hebben zij met elkaar gemeen? Ze zijn beide gek op boksen en vinden het heerlijk om even lekker los te  gaan op de pads. Dit doen ze bij de Boxing Company; Rodney als instructeur en Mario is al een jaar een trouw lid. Hij gaat vijf dagen per week naar zijn favoriete locatie op Rotterdam Zuid en één dag naar de locatie in Capelle.

Mario krijgt een ‘met zijn allen gevoel’ wanneer hij naar de Boxing Company gaat en dat is ook een van de redenen waarom hij zo’n fanatieke sporter is geworden daar. "Iedereen is hard aan het trainen, de sfeer is goed en je wordt persoonlijk begeleid." Hij is 20 kilo afgevallen en is sterker geworden door een mix van kracht training, conditie verbetering en door goed op voeding te letten. "We houden elkaar scherp en gemotiveerd."

"VAN LIVESTREAM NAAR BOKSEN OP HET KORFBALVELD"

De Boxing Company vind het fijn om leden zoals Mario te zien groeien en wilde maar al te graag dat ze dit zouden blijven doen. Dit heeft tijdens de sluiting van de locaties eerder dit jaar geleid tot een omschakeling van het aanbod van de trainingen. Groepslessen waren in eerste instantie niet mogelijk, dus hebben ze gezorgd voor live streams om de leden betrokken en actief te houden.

"Vanaf het moment dat we wel naar buiten mochten en met groepen konden trainen zijn we naar het korfbal veld in de buurt gegaan en werd de binnensport naar buiten gebracht." Aldus Rodney. "Normaal gesproken zijn de lessen zo in elkaar gezet dat de deelnemers combinaties maken op elkaars handschoenen, maar omdat we dat niet meer mochten doen zijn we overgegaan op HITT & schaduw boks trainingen. Onze leden moesten hier in het begin wel aan wennen, maar het werd heel snel zeer gewaardeerd. Op een gegeven moment wilden ze zelfs blijvend buiten trainen."

Later in het jaar heeft een van de eigenaren van de Boxing Company een andere creatieve oplossing bedacht om buiten te kunnen boksen. Een jeep is aangeschaft en omgetoverd tot een ware boks jeep met 8 boks zakken. Rodney: "We wilden graag iets extra’s voor onze leden doen. Iedereen vond het dan ook heel erg gaaf". Mario zegt hierover: "Boxing company doet alles wat mogelijk is om blijvend te kunnen trainen. De trainers weten oefeningen van kwaliteit te verzinnen en deze gevarieerd te houden. Het was fijn dat je toch kon sporten, ook voor het sociale aspect."

Op dit moment heeft de Boxing Company zijn deuren helaas weer moeten sluiten. Er wordt daarom personal training gegeven buiten en ze zijn weer gestart met live streams zodat we met zijn allen in beweging blijven.

Wil jij ook boksen? En ben je benieuwd waar je terecht kunt? Alle informatie over boksen in Rotterdam vind je hier. Of ga naar Boxing Company Rotterdam.