'Het zwemmen bij Zwembad Pernis geeft een vakantiegevoel, je raakt er zo aan gehecht'

Krijg jij net als Ariane van der Linden ook zo’n zin om te gaan zwemmen en wil je een duik in het water wagen? Dat kan, want de deuren van de buitenzwembaden van Sportbedrijf Rotterdam zijn weer geopend voor bezoekers die een baantje willen komen zwemmen.
Terug

Ariane is dol op zwemmen en was er snel bij toen Zwembad Pernis op 5 maart de deuren opende. “Ik dacht wow wat gaaf! Ik wilde echt direct gaan. Ook al is het buiten het water nog aardig koud, dat maakt allemaal niet uit. Ik kom gewoon.” Ze reserveert nu drie keer per week een tijdsblok van 45 minuten en gaat voor fanatiek plezier in het zwembad. “Ik wil graag iets te doen hebben en als dat met zwemmen kan dan kom ik gelijk hoor. Ik vind het daarnaast echt bijzonder dat we zelfs in de winter het buitenbad in mochten.”

Ariane zwemt al heel lang bij Zwembad Hoogvliet en sinds een paar jaar ook in Zwemcentrum Rotterdam, dat is nu alleen niet mogelijk door de sluiting van de binnenzwembaden. In de zomermaanden gaat ze graag naar Zwembad Pernis. Het is dicht bij huis en ze vindt de ruime opzet van het bad prettig, zeker nu. “Het is een mooi bad, de openingstijden zijn ruim, je krijgt na afloop van het 'winterzwemmen' een warm drankje en de ruimte om het bad heen is groot. Dat is wel een verschil met binnen. Dat ik nu vanaf de winter al mocht gaan was echt een cadeautje. Het is heerlijk. Daarnaast voel ik mij wat de corona situatie betreft ook veilig. Omkleden kan buiten in een tent en het personeel let goed op.”

“Dat het personeel zo onder hun parapluutje langs de kant toezicht houdt. Daar heb ik echt respect voor”

Ariane noemt zichzelf een fanatieke recreant wanneer ze bij Zwembad Pernis is. Ze zwemt graag aardig door om zo veel mogelijk voor elkaar te krijgen in dat ene uurtje. “Ik ben wel fanatiek, maar met een focus op plezier en niet omdat ik een bepaalde tijd of snelheid wil halen.” Ze zwemt het liefst alleen, maar ze komt ook weleens met een vriendin of met haar dochter naar Zwembad Pernis toe. Ariane is moeder van drie kinderen en ook zij zijn fan van zwemmen geworden. De oudste doet zelfs aan wedstrijdzwemmen.

Ariane is vooral de laatste zeven jaar intensiever gaan zwemmen. “Eerst zwom ik gewoon lekker heen en weer, maar op een gegeven moment wil je meer. Zo ben ik gaan aquafitnessen en doe ik in Zwembad Hoogvliet normaliter mee met Aquacross. Dan zwemmen we met autobanden en al. Ik volg ook voor de tweede keer een borstcrawl cursus en ik zou nog graag Floatfit willen doen. Je raakt met zwemmen nooit uitgeleerd en je maakt gave dingen mee. Haar meest bijzondere herinnering aan het zwemmen is dat ze twee jaar geleden geld heeft opgehaald voor het Sofia kinderziekenhuis door samen met een team 5 uur lang te zwemmen in Zwemcentrum Rotterdam. “Dat deed ik met het bootcampteam, met wie het ook op sociaal gebied erg goed klikt. Wie zijn allemaal fanatiek en houden van gekke dingen.”

Wil je ook graag weer een baantje trekken? Reserveer dan een tijdslot van 45 minuten bij onze buitenbaden hieronder.

Locaties