Hier leeft sport

‘Ik sport zodat het shoppen straks makkelijker gaat.’

Terug

Ela woont samen met haar dochtertje Ilayda (3), een actief kind dat het volgens haar moeder heel goed doet op de loopfiets en de step. Schermtijd regelt Ilayda zelf: “Ze kiest toch vaker voor buitenspelen. We kennen alle speeltuinen en parken in de buurt.”

Ela: “Ik plan mijn leven om dat dan Ilayda heen. Dat doe ik bewust. Ik vind het heerlijk dat wij op dinsdag om 11.00 uur rustig in het Zuiderpark kunnen zitten. Ik vind het ook helemaal niet erg om haar naar sport te brengen of op te halen. Ze zit op korfbal, de ukkiesvariant bij O.Z.C. Rotterdam in Vreewijk. Ze leren haar met de bal omgaan, hoe je bijvoorbeeld de bal met je handen vangt in plaats van met je hele lichaam.”

“Ik vind het belangrijk dat Ilayda een teamsport doet. Korfbal is niet een typische meisjes- of jongenssport, daarom heb ik haar daarop gedaan. Nu is het nog een keer in de week. Ik verwacht dat ze nog wel een tweede sport gaat doen, als ze naar de basisschool gaat. Ze is nu even gek op dansen en ninjas. Dus het zou zomaar karate kunnen worden.”

— Ilayda laat haar moeder flink bewegen

“VROEGER REED IK PAARD. VIND JE DAT GEEN SPORT? PROBEER HET DAN MAAR EENS”

“Als Ilayda haar middagdutje doet, ga ik werken. Ik heb een mamablog en werk in de marketing. Ik blijf fit door achter een driejarige aan te rennen. Pas heb ik mijn auto weggedaan en een fiets gekocht. Ik had tien jaar niet gefietst! Dat voelde ik wel in mijn benen. Met mijn broertje speel ik fanatiek Pokémon Go, dus ik wandel ook veel. Ik voel me heel fit.”

“Vroeger reed ik paard. Vind je dat geen sport? Probeer het dan maar eens. Je ontwikkelt ook verantwoordelijkheidsgevoel door met een paard te werken. Dat is ook onderdeel van sport. Net als gezelligheid. Ik houd niet van hardlopen en fitness, maar wel van een rondje samen skaten.”

 

“IK SPORT ZODAT HET SHOPPEN STRAKS MAKKELIJKER GAAT”

 

“Sinds kort ben ik begonnen met een online personal coachingsprogramma. Het duurt twaalf weken en het gaat om voeding en bewegen. Ineens zat ik tussen twee kledingmaten in, waardoor nu niks meer leuk staat. Ik sport nu dus eigenlijk zodat het shoppen straks weer makkelijker gaat. De oefeningen doe ik in de tuin. Ilyada legt er dan een kleedje naast, zo doen we het toch samen.”

Eens kijken of korfbal -net als voor Ilayda- iets voor jou is? Kijk dan hier voor locaties in Rotterdam. Vind hier een vereniging bij jou in de buurt.

Voetnoot
Ela is drie jaar geleden haar leven gaan delen op Instagram (@studiomama_) en op studio-mama.nl. Een heel persoonlijk blog over het moederschap. Ook werkt ze bij een bedrijf waar ze de marketing verzorgt. Ela en Ilyada wonen in Vreewijk.