Monkey Moves wint tweede editie Sportondernemer Academy

Maandag 19 april is de winnaar van de tweede editie van Sportondernemer Academy bekend gemaakt. Winnaar Johan van Ballegooijen van Monkey Moves sleepte de eerste prijs binnen en won daarmee een bedrag van €5000,- om daarmee de Rotterdammer aan het sporten te krijgen. De cheque werd maandag aan de deur overhandigd door Wesley dos Santos, één van de trainers.
Terug

Afgelopen maandag werd de Academy afgesloten tijdens de finale op de Willem Alexander Baan. De deelnemers mochten hun uitgewerkte ‘ondernemers idee’ live pitchen. Door corona om de beurt op locatie, waarna ze thuis online meekeken naar de andere pitches. Een professionele jury koos hieruit Johan van Ballegooijen van Monkey Moves als winnaar en nam daarbij €5.000 prijzengeld in ontvangst. De tweede prijs van €2.000,- ging naar Dwien Smits van DWIENFIT en de derde prijs van €500,- werd binnen gehaald door Renée Hijzen van Dóttir. Het budget wordt in afstemming met sportregisseurs van het Sportbedrijf uitgegeven om hun sportaanbod helemaal perfect te maken.

De trotse winnaar is blij met de prijs. "Dit is de bekroning en gaat volledig naar de promotie om dit bij iedereen bekend te maken. Na een hele moeilijke start in januari wordt dit de impuls om heel Rotterdam aan het Monkie Moves te krijgen!"

"Na een hele moeilijke start in januari wordt dit de impuls om heel Rotterdam aan het Monkie Moves te krijgen!" - Johan

Sportondernemer Academy is een programma speciaal voor startende ondernemers die sport én beweging willen stimuleren in Rotterdam. Belangrijke onderdelen van ondernemen kwamen voorbij. Want goed zijn in een bepaalde tak van sport, maakt je nog niet per sé een goede ondernemer.

“Meer mensen in beweging brengen doen we ook door sportondernemers een boost te geven. Met dit programma helpen we 20 ondernemers om focus aan te brengen op ondernemerschap. Daarmee leren we hen nog gerichter business te bedrijven in de sport in Rotterdam” zegt Ronald van Ombergen, directeur Sportbedrijf Rotterdam.

Het programma, dat bestaat uit een 3-daagse training en vijf terugkomdagen, vond geheel online plaats. Corona bracht wat uitdagingen met zich mee, maar de resultaten waren er niet minder om. Alida Vreede bracht voor Sportondernemer Academy een aantal partijen bij elkaar en is trots op alweer de tweede editie. Alida: “Het geeft onwijs veel energie om de deelnemers te zien groeien tijdens zo’n traject. Ook al verliep alles online, het contact was goed en de leergierigheid spatte van het beeldscherm af”.

"We leren ondernemers nog gerichter business te bedrijven in de sport in Rotterdam" - Ronald

Het programma, dat in januari startte, werd begeleid door een aantal Rotterdamse professionals. Samen met hen werden gedurende het traject de ‘ondernemers ideeën’ van de deelnemers verder uitgewerkt tot een uitvoerbaar plan. Zo gaf onder andere Francis Neslo van Juice Xpress tips over het opstellen van een effectief bedrijfsplan. Ondernemer Marieke Pijler gaf les over sterke marketing en sociale media. En Dave de Held, Rayondirecteur Rabobank Rotterdam nam hen mee in de wereld van trends, sales en verzekeringen.

Sportondernemer Academy startte de eerste editie in 2019. Het Sportbedrijf werkt hiervoor nauw samen met de Rabobank, Stichting The New Entrepeneur (TNE) en Cyrus Company, allemaal partijen die ondernemerschap willen stimuleren. Er wordt ondertussen al nagedacht over een derde editie.