Natuurgrasvelden (bijna) allemaal klaar voor competitiestart

Vanwege de droge zomer besloten we in augustus dat de Rotterdamse natuurgrasvelden tot september niet gebruikt konden worden. Maar er is goed nieuws: bijna alle grasvelden zijn klaar voor de competitiestart!
Terug

Krachten gebundeld

Het zag er lange tijd slecht uit voor een flink aantal voetbalclubs in Rotterdam met natuurgrasvelden. De velden waren onspeelbaar vanwege de langdurige droogte deze zomer. Maar verandering in de weersomstandigheden, overuren door de clubvrijwilligers en extra inzet van het onderhoudsteam van Sportbedrijf Rotterdam, dat in opdracht van de gemeente de velden beheert, heeft zijn vruchten afgeworpen. Nagenoeg alle Rotterdamse clubs kunnen op 22 en 23 september, tijdens de officiële competitiestart, hun natuurgrasvelden betreden.

Onzekere situatie

Er zijn drie clubs waarvan één of twee velden bij aanvang van de competitie niet gebruikt kunnen worden; VV Pernis, SV Pretoria en Egelantier Boys. VV Pernis beschikt over twee natuurgrasvelden en een kunstgrasveld. Bij Pretoria en Egelantier Boys, die samen gebruikmaken van dezelfde accommodatie aan de Schulpweg met twee natuurgrasvelden, is de situatie ook nijpend. De verwachting is dat beide natuurgrasvelden van VV Pernis en één natuurgrasveld van Pretoria en Egelantier Boys minimaal tot 30 september niet worden vrijgegeven. Alle genoemde clubs hebben dus slechts één veld tot hun beschikking voor de eerste twee competitieweekenden.