Nomineer jouw favorieten voor de Sport Awards 2022!

Het is weer zover: vanaf vandaag kun je vrijwilligers, sporters en organisaties voordragen voor de Sport Awards Rotterdam 2022. Elk jaar reiken we deze sportprijzen uit. Het is hét moment waarop we terugblikken op het afgelopen sportjaar.
Terug

Nomineer je favoriet

Naast de topsport, kan ook de breedtesport in de prijzen vallen. Tot en met 4 december kun je individuen en verenigingen, stichtingen en (commerciële) aanbieders aandragen voor de volgende awards:

  1. 01 Sportvrijwilliger

    Welke vrijwilliger zet zich voor jouw vereniging of bij sportevenementen intensief in en verdient dit jaar de felbegeerde titel ‘Sportvrijwilliger van het jaar’? Klik hier om een vrijwilliger te nomineren en vertel ons waarom deze persoon het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Wil je meerdere individuen voordragen? Je kunt het formulier meerdere keren invullen.

  2. 02 Sportaanbieder

    Rotterdam is vele leuke sportaanbieders rijk. Is jouw vereniging, stichting of (commerciële) sportaanbieder de leukste van Rotterdam? Welke sportaanbieder zou iedereen in Rotterdam moeten kennen? Klik hier om jouw favoriet te nomineren voor de titel ‘Sportaanbieder van het jaar’.

  3. 03 Meer dan Sport Award

    Er zijn ook organisaties en personen die mensen op een andere manier in aanraking met sport brengen en zo van extra betekenis zijn voor Rotterdammers. Denk aan: de huisarts of fysiotherapeut die ervoor zorgt dat iemand na een ongeluk of ziekte weer met sport en bewegen aan de slag kan. Of een vereniging die is gestart met een sportuurtje voor ouderen of een speciaal programma hebben voor mensen met een beperking. Of bijvoorbeeld een zorg- of welzijnsorganisatie die de kracht van sport benut binnen hun werk. Klik hier om jouw favoriet voor te dragen voor de ‘Meer dan Sport Award’.

Nomineren kan tot 5 december

Het meedingen naar een Sport Award is een mooie kans voor verenigingen, stichtingen, sportaanbieders en sportinitiatieven om meer bekendheid te krijgen in Rotterdam. Je mag jouw vereniging, stichting of sportaanbieder aandragen voor meerdere awards. Tijdens de Sport Awards zijn naast Sportvrijwilliger, Sportaanbieder en Meer dan Sport, ook prijzen te winnen in de categorieën Sportman, Sportvrouw, Sportcoach, Sportploeg en Sporttalent. Aanmelden kan t/m zondag 4 december. Na het aandragen van de favorieten, bepaalt een jury de drie genomineerden per categorie. Later in december volgt de online stemronde en bepaal je zo mede wie er in de prijzen valt. Houd voor meer informatie onze website en social mediakanalen in de gaten!

Uitreiking awards

De feestelijke uitreiking van de Sport Awards vindt plaats op maandag 16 januari in Theater Zuidplein. De organisatie van de Sport Awards Rotterdam is in handen van Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en Sportbedrijf Rotterdam.