Onze Talentpool: ‘Je bent nooit uitgeleerd, toch?’

Bij het Sportbedrijf vinden we de persoonlijke ontwikkeling van onze collega's erg belangrijk. Daarom organiseren we sinds enkele jaren een Talentpool. Sportparkbeheerder Dennis van Eijsden en teamleider Ajshe Ahmetaj vertellen hoe het programma hen helpt in hun werk.
Terug

Jezelf ontwikkelen

De Talentpool van 2022 zit er weer op! Zeventien collega’s rondden het interne talentenprogramma succesvol af. Tijdens de Talentpool leer je jezelf, je werkomgeving en je klanten beter kennen. Dat helpt Dennis van Eijsden, sportparkbeheerder op Olympia, in de dagelijkse praktijk: “Mijn groene vingers komen op het sportpark goed van pas, maar als beheerder heb je ook met mensen te maken. We hebben klanten in alle soorten en maten, van voetballers tot hockeyers. Dan is het handig dat je weet hoe je iemand het beste kunt benaderen en problemen kunt oplossen.”

In de Talentpool leerde Dennis hoe hij gesprekken effectiever kan voeren: “Vroeger zou ik bij wijze van spreken gezegd hebben: ‘Hé, je mag hier niet op het veld, je moet er vanaf. Nu kan ik dat speelser oplossen, op zo’n manier dat je met respect wordt behandeld.”

Beter worden in je werk

Ajshe Ahmetaj, teamleider Zwemcentrum Rotterdam, meldde zich aan nadat ze van collega’s over het traject hoorde. “Het Talentpoolprogramma geeft je inzicht in wat voor persoon je bent en hoe je in bepaalde situaties beslissingen kan nemen. Door de tips en sessies met de coach, ga je uiteindelijk je werk nog beter doen.”

“Ik heb geleerd dat verschillende typen mensen verschillende behoeften hebben. Ik zei wel eens tegen mijn team: we gaan het zo en zo doen. Heel direct. Maar er zijn collega’s die dan vragen hebben: waaróm gaan we dat zo doen? Ik weet nu dat ik de tijd moet nemen om het uit te leggen, zodat ik ook die collega’s meekrijg. Zo word ik een betere teamleider.”

Leerzaam voor iedereen

De Talentpool heeft twee programma’s: Topsport voor collega’s met een uitvoerende functie en Topcoach voor coördinerende of beleidsfuncties. Beide programma’s zijn praktijkgericht en sluiten af met een groepsopdracht die past bij de functie van iedere deelnemer.

Dennis: “Ik had verwacht dat ik uit een boek ging leren en toetsen moest maken. Maar het is anders. Tijdens bijeenkomsten doen we veel rollenspellen.” Ajshe vult aan: “Je moet er best wat tijd in investeren. Je voert een project uit samen met collega’s. Dat is soms best druk. Maar het is zo leuk, dat ik het niet erg vindt. Ik krijg er juist energie van. Je bent nooit uitgeleerd toch?”

Wil jij werken bij het grootste en leukste Sportbedrijf van Nederland? Solliciteer dan direct via onze vacaturepagina.