Opening vernieuwde gymzaal Polderplein

Op 20 april openden Wethouder Sport Sven de Langen en Ronald van Ombergen, directeur van Sportbedrijf Rotterdam de vernieuwde gymzaal Polderplein. Geen nieuwe gymzaal dus, maar een tweede zaal, na gymzaal Klein Coolstraat, waar het Sportbedrijf door het toepassen van innovatieve concepten nieuw leven in wil blazen.
Terug

Gymzalen zien er al decennia hetzelfde uit en dat is iets wat Sportbedrijf Rotterdam wil doorbreken. In deze zaal is daarom het Athletic Skills Model toegepast. Samen met de vaste gebruikers van de gymzaal; basisscholen Willem van Oranje en Blijvliet, het Passercollege (school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs) en commerciële sportaanbieder PlayFit, is het kleurrijke en multifunctionele ontwerp van deze zaal tot stand gekomen.

"Dit geeft energie om weer een volgende stap te zetten en aan de slag te gaan"

Na de metamorfose nodigt de zaal nu veel meer uit tot bewegen, inspireert het om bewegingsonderwijs en sportaanbod anders in te richten en leren we daarmee kinderen en jeugd veel meer een breed palet aan basisbewegingsvormen aan, waarmee ze completere sporters worden.

“De gymdocenten waren erg enthousiast toen we met dit voorstel kwamen en we hen vroegen om mee te denken over de inrichting. Nu ze de zaal in gebruik hebben kunnen nemen, zijn ze alleen maar enthousiaster geworden,” geeft Gita Houbolt, Productspecialist Binnensport van Sportbedrijf Rotterdam aan. “Dit geeft energie om weer een volgende stap te zetten en aan de slag te gaan met de derde gymzaal in dit traject. Die gaan we ombouwen tot een Urban gymzaal.”

Locaties

Esther van der Heijden

Neem contact op met onze collega Esther van der Heijden. Zij kan je meer vertellen over de opening van gymzaal Polderplein en de innovatieve ambities van het Sportbedrijf.