Renée Hijzen: Zonder corona had ik nooit opgezet wat ik nu heb

En toen kwam corona... Wat zeggen we dit nu vaak he? Renée Hijzen, eerder te zien geweest in een (S)portret met haar business Dóttir, weet er alles van. Zij wilde namelijk nét haar sport onderneming starten, toen corona om de hoek kwam kijken.
Terug

Vooralsnog wilde ze doorzetten en heeft om die reden verandering gebracht in de plannen voor haar sportonderneming. Renée helpt met haar business Dottír sportieve zwangere vrouwen met pre- en postnatale trainingen. Deze zijn niet gericht op gewichtsverlies, maar hoe vrouwen zich voelen en gaan voelen in hun lijf. Renée zegt hierover: "Wees trots dat je lijf negen maanden lang een kindje heeft gedragen. Hoe belangrijk is het verzorgen van je lijf wel niet?"

"ZONDER CORONA HAD IK NOOIT OPGEZET WAT IK NU HEB"

Maar hoe heeft ze deze plotselinge change of plans dan aangepakt? Persoonlijk contact realiseren en behouden was een must voor Renée. Ze heeft een online omgeving opgezet met filmpjes die vrouwen thuis kunnen volgen, geeft online lessen in kleine groepen en personal training. Vrouwen kunnen te allen tijde vragen stellen en worden persoonlijk begeleid. Ook komt ze bij vrouwen thuis die net bevallen zijn. Hartstikke fijn, omdat vrouwen op deze manier in hun eigen omgeving blijven en er afstand kan worden gehouden. "Met de thuis training bouw ik echt een band met iemand op, de kleine is er bij, en zo kan ik iemands vooruitgang nauwgezet in de gaten houden".

Over het feit dat ze juist, toen corona kwam, is gestart met haar sport onderneming zegt ze: "Het is een beetje dubbel, maar zonder corona had ik nooit opgezet wat ik nu heb opgezet." Ze is fijne samenwerkingen aangegaan, heeft nieuwe ideeën tot uiting gebracht en heeft veel gehad aan de hulp van onze sportregisseurs. "De basis die ik toen heb opgezet, daar heb ik nu nog steeds heel veel aan".

"MET DE THUIS TRAINING BOUW IK ECHT EEN BAND MET IEMAND OP"

Tegen andere sport ondernemers zegt ze dan ook: "Geef niet op. Ga dingen uitproberen. Doorzettingsvermogen is key. Het duurt lang, je moet het opbouwen, vertrouwen hebben in wat je doet en weten dat wat jij doet waarde heeft. Je klanten voelen en ervaren dat dan ook." Verder geeft ze als tip om je te houden bij je eigen specialisme en samenwerkingen aan te gaan waar nodig. Zo werkt Renée bijvoorbeeld samen met een bekkenfysiotherapeut.

Wat Renée echt kracht geeft is wanneer moeders tegen haar zeggen hoe blij ze zijn dat ze haar hebben gevonden. "Als ik zie hoe blij mijn klanten zijn, word ik daar ook echt blij van. Het is fantastisch om te zien wat voor progressie ze hebben gemaakt".

Het gaat lekker met Renée en ze gaat dan ook met een sportieve mindset het nieuwe jaar tegemoet. Ze gaat zich volledig richten op haar eigen onderneming en meer locatie gericht werken. Ze zit binnenkort ook weer in de boeken tijdens onze Sportondernemer Academy. Tijdens dat traject leert ze haar business meer op de kaart te zetten.

Zonder sportaanbieders, geen sport. Bedankt voor je inzet het afgelopen jaar Renée!