Rotterdam Sportgemeente van 2018!

YESS! Rotterdam is uitgeroepen tot Sportgemeente van 2018. Dat werd op 26 september bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse VSG-congres.
Terug

De Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en de VNG dagen jaarlijks alle Nederlandse gemeenten uit om mee te dingen naar de titel. Een vakjury onder leiding van VSG-voorzitter (en burgemeester van Amersfoort) Lucas Bolsius bepaalt de uiteindelijke winnaar. En die titel ging dit jaar naar Rotterdam!

Mooie rol SportRegie

Rotterdam werd geprezen om het sport- en beweegaanbod dat er voor iedereen is, ongeacht leeftijd of levensfase. Mede dankzij het initiatief SportRegie, werd Rotterdam tot winnaar uitgeroepen. De sportregisseurs in Rotterdam ondersteunen en helpen alle Rotterdamse sportaanbieders (individuen, verenigingen, fitnesscentra en dansscholen) bij het opzetten of ontwikkelen van hun sportaanbod. Daarnaast is gekeken naar verschillende criteria zoals bijvoorbeeld sportbudget per inwoner, aantallen accommodaties en het percentage inwoners dat lid is van een sportvereniging.

Iedereen in beweging

Als Sportbedrijf Rotterdam zijn wij supertrots dat we hebben bijgedragen aan deze prestatie. We kijken uit naar nog veel meer sportieve jaren, samen met de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Sport Support!