Rotterdamse volleybalweek groot succes

Rotterdam stond van 15 tot en met 22 juli volledig in het teken van volleybal! Er werd gestreden om de Europese titel in beachvolleybal, het WK zitvolleybal vond plaats en er waren sportieve clinics.
Terug

Juli is volleybalmaand in Rotterdam! Pal naast het SS Rotterdam genoten we van spannende wedstrijden tijdens het DELA EK beachvolleybal. Na een overtuigende halve finale in Rotterdam, werden de Nederlandse beachvrouwen Madelein Meppelink en Sanne Keizer Europees kampioen in Den Haag. De andere deelnemende Nederlandse teams waren helaas minder succesvol. Ook het WK zitvolley kreeg een Rotterdams podium, in het Nieuwe Luxor om precies te zijn. De Nederlandse dames werden na een goede poulefase uiteindelijk 8e . De mannen moesten genoegen nemen met een ietwat teleurstellende 11e plek.

Niet alleen de topvolleyers kwamen in actie. Op de velden naast het beachstadion werd door jong en oud fanatiek gespeeld. Volleybalclinics, toernooitjes en spontane aanloop van omwonenden en publiek zorgden voor mooie services, smashes en blocks, maar vooral voor veel plezier in het zand. “Je krijgt wel respect voor de echte toppers zo, en wij staan nog wel met zijn vieren in het veld!”, was een veelgehoorde opmerking. In totaal kwamen zo’n 3.500 Rotterdammers op deze manier in aanraking met volleybal en beachvolley.

De betrokkenheid van Rotterdammers krijgt nog een mooie vaste vorm; de bewoners van Katendrecht krijgen een beachveld cadeau waarmee ze het Kaapse strand kunnen omtoveren tot de Kaapse Copacabana Beach. Zaterdag 21 juli ontving een afvaardiging van de bewoners het beachveld in symbolische vorm uit handen van de nieuwe Rotterdamse Wethouder Sport Sven de Langen. Het Algemeen Dagblad: Katendrecht wordt de tweede wijk in Rotterdam met een eigen beachvolleybalveld.

We wensen de bewoners veel volleyplezier op hun eigen veld!