Sportlocaties dicht? Roos blijft wel in beweging!

Of de binnensportlocaties nu dicht zijn of niet, als je het aan Roos Robbesom vraagt zijn er tal van manieren om in beweging te blijven. “Het is leuk om al bewegend je eigen stad te ontdekken, dingen vallen je opeens meer op, zoals street art. De meeste mensen werken thuis, dus als het kan, doe je vergadering lopend of staand. Dit zijn hele kleine dingen waardoor je wel extra kan bewegen.”
Terug

Voor corona ging Roos naar de sportschool, tot ze plots voor een dichte locatie stond. Ze was in die periode net bezig met afstuderen als gezondheidswetenschapper en ervaarde stress. Haar thuiswerkende broer nam haar daarom mee naar buiten, om hard te lopen. Zij hadden afgesproken om elke dag om 8.00 uur vijf kilometer te gaan rennen. Harstikke leuk, maar ze merkte wel dat ze iets te hard van stapel liep en goed naar haar lichaam moest blijven luisteren. Ze heeft daarom haalbare doelen voor haarzelf gesteld en ervaarde dat alleen al wat beweging buiten haar goed deed.

"SPORTEN IS VOOR MIJ EEN UITLAATKLEP"

Roos heeft nu een fijne routine gevonden met hardlopen en zwemmen. Dit doet ze drie keer in de week, een vast rondje van 12,5 kilometer. Meestal alleen, soms met een vriend. Daarnaast gaat ze (wanneer het kan) als een echte early-bird naar Zwemcentrum Rotterdam, waar ze de borstcrawl doet voordat ze naar haar werk gaat. Ze is gek op de ruimte in het Zwemcentrum en op het 50-meterbad en vindt het fietsen ernaartoe daarom meer dan waard. "Als ik zwem, voel ik mij daarna zo zen. Het werkt zoals meditatie. Op het moment dat ik het water uitkom, heb ik een heel rustig hoofd." Ook ziet ze zwemmen als een goede aanvulling op hardlopen, omdat zwemmen de spieren wat soepeler laat worden.

- Top Roos, we zien je in januari graag terug in ons Zwemcentrum op Zuid!

Artikel gaat verder onder de quote en afbeelding

"BEWEEG EVEN LEKKER BUITEN"

"Wat corona mij heel erg heeft geleerd is om te denken in mogelijkheden in plaats van in beperkingen. Wat kan er nog wel. Ga roeien met de riemen die je hebt." Roos heeft een positieve draai gegeven aan de situatie waarin we met zijn allen verkeren. Ze gaat namelijk elke dag naar buiten, om stress te verminderen en inspiratie op te doen. Ook voelt ze zich zo verbonden met andere wandelaars, hardlopers en fietsers. "Ik heb een leuke challenge voor mezelf opgesteld. Ik probeer altijd naar mensen te lachen op straat. Het is nu juist belangrijk om op straat te verbinden. Heel simpel hallo zeggen is toch top? Wandelaars vinden het leuk en fietsers zijn vaak heel verbaasd. Die zitten een beetje in hun eigen wereld. Mensen voelen zich gezien. Juist in coronatijd is dit fijn en sta je op afstand meer in contact met mensen als je toch even naar buiten gaat." Roos heeft dan dus ook als hele simpele, maar erg effectieve tip: beweeg even lekker buiten.

Het fijnste aan sporten? Na haar hardlooprondjes dat fijne, trotse gevoel. "Ik heb echt niet altijd zin maar ik weet hoe ik me achteraf ga voelen. Dat zorgt ervoor dat ik wel ga. Ik word er heel creatief van, kom op ideeën terwijl ik aan het lopen ben. Als ik een keer niet ga, ben ik een stuk minder energiek." Ook vindt ze het leuk om nieuwe plekken te ontdekken en zit ze lekkerder in haar vel. "Wat ook heel erg fijn is, is om muziek op te zetten of een podcast luisteren."

Roos inspireert haar mede-Rotterdammers over de positieve effecten van beweging en gezonde voeding op haar Instagram. "Je kunt blijven bewegen zonder dat het heel veel tijd hoeft te kosten" - @runningroos.