Sportregie helpt ‘Lady’ Bep door crisis

Hoe gaat jouw sportschool? Alles op orde? Helaas heeft een hoop sportaanbieders in Rotterdam het zwaar. Een crisis kan iedereen raken, of het nu door corona komt of iets anders. Ook dan staan onze sportregisseurs je bij. De Lady’s Gym van Bep van Loenen en haar zoon Sven kwam er weer bovenop met tips, adviezen en het luisterend oor van onze sportregisseur Robbie. Bep: ‘Zonder hem was ik niet doorgegaan.’
Terug

Van 1200 naar 300 leden

Het was april 2020 toen Robbie voor het eerst kwam binnenlopen bij Lady’s Gym Kralingen. Bep: “Ik was alleen in de gym, we waren al gesloten door corona. Robbie vroeg hoe het ging. Nou ben ik een positief mens, ik huil niet zo snel. Maar toen zat ik er echt doorheen. Mijn sportschool moest dicht, ik zag dat leden opzegden. Ik ging van 1200 naar 800 en uiteindelijk 300 betalende leden. En ik moest ook nog eens mijn pand uit, dus er zat een verhuizing aan te komen én een verbouwing van een nieuw pand.”

Al die kosten, maar onvoldoende inkomen. Waar begin je dan? Onze sportregisseurs kunnen in zo’n geval advies geven. “Voor het advies wat we geven hoef je niet te betalen, wat we terugverlangen is je tijd en betrokkenheid,” zegt sportregisseur Robbie.

Alles wat mogelijk is

Robbie: “Beps break-even point ligt op 500 leden, dus er moest echt iets gebeuren. Ik heb haar geadviseerd over buiten les geven, leden spullen laten lenen en digitaal aanbod opzetten. Ook heeft Bep de kosten zoveel mogelijk gedrukt.”

Bep: “Ik werk sinds mijn zestiende in een sportschool, dus je maakt mij niet snel iets wijs. Maar ik heb geluisterd naar wat Robbie te zeggen had. Hij kwam met het idee om foto’s te laten maken van de buitenactiviteiten die wel mochten. Die konden we dan met een advertentie in de krant zetten. Ook hebben we bedacht een mailing te maken voor klanten. En Robbie heeft het Jeugdfonds en Volwassenenfonds Sport & Cultuur aan de gym gekoppeld. Zo kwamen er nieuwe mensen.”

Robbie: “Ik heb Bep ook nog getipt een coach van de Kamer van Koophandel in te schakelen. Die waren er in coronatijd om ondernemers te helpen. En het pand waar Bep naartoe wilde verhuizen aan de Robert Baeldestraat had nog geen sportbestemming. Ik heb een advies geschreven aan de gemeente over waarom het een goed idee was om daar een sportschool van te maken. Samen hebben we alles gedaan wat binnen de mogelijkheden lag.”

Lady’s Gym behouden voor de buurt

Bep: “Er komt hier van alles. Vrouwen met veel geld en vrouwen die van een uitkering leven. Welbespraakte dames uit Kralingen en dames die geen Nederlands spreken. Sommige hebben nooit op een apparaat gestaan en worden door hun man gestuurd. Er komen meiden die een eetstoornis hebben gehad. Je hebt alles door elkaar. Ik vind dat leuk. Ik ben altijd een sociaal mens geweest. Kijk, ik heb hun nodig, maar zij hebben mijn gym ook nodig.”

Robbie: “Bep bereikt een doelgroep waarvan wij bij het Sportbedrijf weten dat die niet makkelijk in beweging te krijgen is. Vrouwen met weinig geld en die niet met mannen willen sporten. Het is een uitdaging om zo’n sportgelegenheid te vinden. Het is knap wat zij doet en daardoor wilden we haar nóg meer steunen, zodat ze het zou redden en de gym kon blijven voor de buurt.”

Ladies komen terug

Robbie: “Door al die opties aan te bieden heeft Bep laten zien dat ze veel voor haar leden over heeft, waardoor ik denk dat een aantal toch is gebleven. En misschien ook daardoor wel weer terug zijn gekomen.”

Bep: “Robbie heeft me er wel echt doorheen gesleept. Hier gaat het nu weer heel goed, en daar ben ik Robbie heel dankbaar voor. Zonder hem was ik in 2020 al gestopt.”

Inmiddels heeft Lady’s Gym Kralingen weer iets meer dan 1000 leden.

Wil je weten wat sportregie voor jou kan betekenen? Stuur dan een mail naar sportregie@sportbedrijfrotterdam.nl