‘Ik bied van alles aan, maar een klimwand of RoCycle heb ik niet.’

Of hij het niet jammer vond dat hij minder les ging geven door SwapGym? “Die vraag begrijp ik goed,” zegt docent lichamelijke opvoeding (LO) Rogier van Wouwe. “Maar omdat onze school extra LO-uren aanbiedt, blijf ik lesgeven. Tijdens de SwapGym-uren ga ik mee naar de verschillende sportaanbieders. Boven alles is het tof voor leerlingen. Wanneer kun je nou zomaar eens een boulderwand proberen?”
Terug

Passend aanbod voor pubers

“Het is goed om te zien dat de sportaanbieders rekening houden met de doelgroep. Normaal krijgen ze sporters die vrijwillig komen, nu een groep pubers die zich wel aangemeld hebben maar toch verplicht naar je lesje toekomen. Het is een andere manier van lesgeven, maar iets dat de sportaanbieders goed lukt. Als gymleraar heb ik tijdens deze uren een coördinerende rol. Het contact met de sportaanbieders is daarbij erg belangrijk.”

Aanrader

“Met de combinatie van LO-lessen en sportaanbieders geef je ze een veelzijdigheid aan activiteiten, zowel op school als in de buurt. Die variatie aanbieden is belangrijk als je wilt dat kinderen een actieve leefstijl ontwikkelen en behouden. Ik zou SwapGym zeker aanraden aan andere scholen. Al begin je maar met een periode van 6 of 8 weken, want dat is ook mogelijk bij SwapGym!”

Met SwapGym kunnen middelbare scholieren wekelijks hun gymles inruilen, oftewel swappen, voor een les bij een lokale, Rotterdamse sport- en beweegaanbieder. Ze verkennen verschillende sportieve disciplines en ontdekken wat hun redenen zijn om te sporten en te bewegen: hun beweegredenen. Zo krijgen en houden we pubers met plezier in beweging. Lees hier meer over SwapGym.

Interesse in SwapGym

Heb je een vraag over SwapGym. Of heb je interesse in SwapGym op jou school. Neem contact op met Eva van der Zanden - van Groningen.