Thuis les? Gym hoort er ook bij!

Schoolkinderen blijven thuis lekker fit met deze fanatieke Rotterdamse gymleraren en sportaanbieders. We verzamelden tips voor kids van alle leeftijden. Zet een uurtje (of meer) per week in je schoolagenda en blijf in beweging!
Terug

Dit artikel is gepubliceerd op 10 april 2020. Hierdoor kan sommige informatie achterhaald zijn. De oefeningen blijven hetzelfde, dus doe vooral lekker mee!

Ga aan de slag!

 

 1. 01 Geef alles wat je in huis hebt voor Gymmees Rem

  Van de vlogs op YouTubekanaal Gymmees Rem kikker je na een uurtje taal of rekenen lekker op. Gymleraar Remco van Gorcum showt oefeningen waarmee basisschoolkinderen ook zonder schoolgym fit kunnen blijven én lol kunnen hebben. Van circuitjes in de woonkamer tot korte challenges die je met z’n tweeën (op 1,5 meter afstand) kunt doen. Gymmeester Remco: “De oefeningen waarvoor ik een wc-rol gebruik zijn het populairst. Maar ik werk met alles wat kinderen in huis hebben, want ik wil dat echt iederéén mee kan doen. Denk aan midgetgolfen met de stofzuigerslang. Of hooghouden met een koekenpan en overgooien met een bolletje sokken.”

  Extra tip van Remco voor andere gymleraren: “Ga ook filmpjes maken voor je leerlingen! Ze vinden het vooral bijzonder dat hun eigen leraar speciaal voor hen vlogt. En dat motiveert natuurlijk extra om te bewegen.”

 2. 02 Doe elke dag nieuwe oefeningen met je Lekker Fit!-leraar

  Lekker Fit! zet zich in voor een fitte generatie Rotterdammers. De helft van de Rotterdamse basisscholen heeft een gymleraar van Lekker Fit! En die staan nu allemaal te springen om hun leerlingen ook thuis het beweegonderwijs te geven wat ze nodig hebben. De oefeningen zijn voor kinderen van 2 tot 14 jaar. Abonneer je op hun YouTubekanaal Lekker Fit! Thuis voor dagelijks nieuwe filmpjes. Wij hebben alvast een paar leuke voor je op een rijtje gezet:

  Heb je zelf een filmpje gemaakt van een leuke kidsworkout? Deel hem op Facebook, tag @rotterdamlekkerfit en inspireer andere kinderen en ouders!

 3. 03 Even geen sportclinics op school? Doe ze lekker thuis, ja toch!

  Ieder schooljaar maken duizenden Rotterdamse kinderen kennis met verschillende sporten in de schoolsportclinics van Sportbedrijf Rotterdam. Maar nu die niet doorgaan, zitten de sportaanbieders echt niet stil. Probeer een sport die je leuk lijkt en ga thuis aan de slag!

  Dans met Free to Move!!
  Leer stap voor stap een choreo die iedereen aankan met deze dansvideo van juf Chantalle. En bekijk ook gelijk de andere instructiefilmpjes in de playlist. De danslessen van Free to Move!! zijn voor alle leeftijden, van peuters en tieners tot volwassenen.

  Zelfverdediging met Zterk
  Oefeningen, spellen en zelfverdedigingstechnieken vind je op het YouTubekanaal van Zterk. Hier leer je veel over aikidotechnieken. Begin bij de video die het eerst geplaatst is en werk ze allemaal af. Zo maak je op een leuke manier kennis met deze Japanse krijgskunst. Enne… doe de contactoefeningen met broertjes, zusjes of de rest van je gezin!

  Basketballen of bootcampen met Serrah Sports
  Sergio van Serrah Sports houd je lekker bezig op zijn YouTubekanaal. Met deze basketbaltechnieken voor beginners bijvoorbeeld. Maar je kan ook lekker bootcampen – misschien heb jij ook wel zo’n mooi Spidermanpak liggen? Bekijk alle video’s, dan vind je ook leuke oefeningen voor de allerkleinsten.

  Get ready voor BMX’en met 010BMXAcademy
  Altijd al willen BMX’en? Bij 010BMXAcademy kunnen kinderen van alle leeftijden terecht – als straks de deuren weer opengaan natuurlijk. Tot die tijd kun thuis je de workout uit hun video doen. Dan ben jij straks helemaal fit om je fietsskills te testen.

 4. 04 Bonustip: Touzani TV

  Word je heel fit van kijken naar Touzani TV? Mmm… dat kunnen we niet beloven. Maar dit kanaal is een must voor iedere voetballer (en de rest van Nederland). Bekijk Soufiane’s Touzanieuws, challenges of zijn bezoekjes aan voetballers zoals Cristiano Ronaldo. Kan je echt niet stilzitten? Doe dan de video’s met voetbaltrucs na tot je erbij neervalt!

— De Corona workout van 010BMXAcademy