Vitaal Journaal: Ouderen in beweging

Waarom beweeg jij? Voor de gezondheid, het op peil houden van je conditie, ter ontspanning of omdat het leuk is in beweging te zijn? Of gewoon voor de gezelligheid?
Terug

“Rotterdamse ouderen gingen door de coronamaatregelen minder sporten en bewegen,” vertelt Belinda Janszen, sportregisseur Hoogvliet, Pernis en Rozenburg van Sportbedrijf Rotterdam. “Nu het weer mag, zien wij dat nog steeds veel mensen niet terug durven te komen. Dat is jammer, want bewegen is gezond en gezellig. En samen sporten kan echt weer veilig.”

Wie minder beweegt, verliest snel spierkracht. Dat vergroot de kans op vallen. Maar het vele binnen zitten kan ook somber maken. Nu de coronamaatregelen zijn losgelaten en de zomer eraan komt, is veilig met elkaar in beweging komen weer mogelijk. “Gezellig samenkomen is voor veel 65+’ers een belangrijke reden om te gaan sporten,” aldus Belinda.

Speciaal voor de senioren in de gebieden Rozenburg, Pernis en Hoogvliet brengen we het Vitaal Journaal uit. Hierin lees je inspirerende en motiverende verhalen van actieve senioren en intermediairs. Hopelijk geven zij het zetje dat je nodig hebt. Het is nu van belang weer in beweging te komen. Gezond en gezellig!

Vitaal Journaal #1

In deze eerste editie geven intermediairs en beweegaanbieders een kijkje achter de schermen. Waarom is bewegen zo goed? En hoe houden sportaanbieders rekening met de veiligheid?

Klik hier om deel 1 van het Vitaal Journaal te lezen

Vitaal Journaal #2

Stoelyoga, linedance, knotshockey, wandelen of een totale work-out. Er zijn tientallen beweegmogelijkheden voor ouderen in Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. In de tweede editie meer over het verschillende beweegaanbod. In dit magazine ook een Beweegpas waarmee de ouderen 6 keer gratis kunnen kennismaken met beweegaanbod in de buurt.

Klik hier om deel 2 van het Vitaal Journaal te lezen