Voorrondes streetdancetoernooi groot succes!

Let's dance! Op 13 en 20 februari lieten scholen hun dansmoves zien tijdens de voorrondes van het streetdancetoernooi. Ontdek wie er door zijn naar The Final en bekijk de aftermovie!
Terug

Streetdancetoernooi 2.0

Schoolsport010, onderdeel van Sportbedrijf Rotterdam, steekt het streetdancetoernooi dit schooljaar in een nieuw jasje. Waar eerder in ieder Rotterdams deelgebied een voorronde werd georganiseerd, was er nu één voorronde op Noord en één op Zuid. De winnaars van deze voorrondes gaan door naar The Final in Ahoy. Extra leuk: de voorrondes vonden dit jaar plaats in het theater. Zo kregen de kinderen een écht podium om hun skills te showen.

— Bekijk de aftermovie van de voorronde in theater Zuidplein!

De hoofdprijs: een plaats in The Final

In theater Zuidplein en in de Doelen werd gestreden om een felbegeerde plek in The Final in Ahoy. In beide voorrondes waren vijf Golden Tickets te winnen, die toegang geven tot The Final op 27 juni. De volgende scholen hebben een Golden Ticket gewonnen:

Noord
Groep 5/6

 1. Arent – Kralingen-Crooswijk
 2. Prinses Juliana - Noord
 3. De Pionier – Prins Alexander
 4. Fridtjof Nansen 1 – Prins Alexander
 5. Fridtjof Nansen 2 – Prins Alexander

Groep 7/8

 1.  Valentijn - Delfshaven
 2. De Pionier – Prins Alexander
 3. De Horizon – Prins Alexander
 4. Prinses Juliana – Noord
 5. Buskes 2 – Prins Alexander

Zuid
Groep 5/6

 1. Triangel - Charlois
 2. Mr. van Eijck – IJsselmonde
 3. Kameleon - Charlois
 4.  Kubus - IJsselmonde
 5. De Beatrix - Charlois

Groep 7/8

 1. Kubus hei - IJsselmonde
 2. Catamaran - IJsselmonde
 3.  De Wissel – Feijenoord
 4. Mr. van Eijck – IJsselmonde
 5. Kameleon - Charlois

Van harte gefeliciteerd!

Over Schoolsport010

Als Sportbedrijf Rotterdam hebben we een duidelijk doel: heel Rotterdam aan het sporten krijgen. Dat kunnen we niet alleen. Daar hebben we Rotterdamse scholen voor nodig. Hoe eerder we Rotterdammers het plezier van sporten en bewegen laten ervaren, hoe groter de kans op een gezond en fit leven vol sport, beweging en mooie ontmoetingen. Hiervoor hebben we Schoolsport010 ontwikkeld. Noem ons je assistent, je technisch directeur of je coach. Samen met jouw school stellen wij het ideale sportpakket samen om jullie leerlingen met plezier te laten bewegen.

Clinics

Als school kun je per schooljaar vijf sportclinics van twee lessen uit kiezen. De sportclinics worden gegeven door verschillende sportaanbieders uit Rotterdam. Zij komen naar jouw school toe om les te geven aan de groepen 3 tot en met 8.

Toernooien

Naast clinics kun je als basisschool ook meedoen aan toernooien. Zowel toernooien in de eigen buurt (gebiedstoernooien) als stedelijke toernooien.

Meer weten over Schoolsport010 of je aanmelden als school? Neem gerust contact met ons op via de mail of bel ons op 010-8080880.