‘Wie wil dansen, kan dansen!’

Heb je al die locaties in onze video zien schitteren? Wat gebeurt daar nu eigenlijk als de camera uit is, en er écht gezweet wordt? We nemen een kijkje achter de schermen bij Daniella’s dansschool D4Dance in Hoogvliet.
Terug

“Heel leuk dat we gefilmd zijn! Want zelf maak ik bijna geen promotie voor mijn lessen,” geeft Daniella Robertson toe. “Mijn meiden”, zoals ze haar leerlingen noemt, “wilden wel instagram voor D4Dance opzetten. Ze zijn zó enthousiast, er is geen houden aan. Maar ik heb dat toch zelf maar op me genomen.”

Op Instagram vind je filmpjes van D4Dance’s selectiegroep en foto’s van optredens. En natuurlijk de video voor Hier Leeft Sport, waarvoor we Daniella’s leerling Mila volgden tot in de danszaal.

Dansdocent met discipline

Daniella geeft al dertig jaar dansles. Op haar derde zette ze haar eerste danspasjes. “Ik wilde niks liever dan naar de dansacademie. Maar ik werd niet toegelaten. Waarom? Te brede schouders, zeiden ze. Het lag niet eens aan hoe ik danste. Toen ben ik de opleiding tot dansdocent gaan volgen. Ik heb van alles gedaan, van dansgroepen in Suriname en Frans-Guyana tot dansen in de Rotterdamse discotheken Hollywood en Ramblas.” Nu vind je haar niet meer in de discotheken, maar geeft ze les op woensdagmiddag- en avond: drie dansgroepen voor kinderen en een zumbales voor iedereen vanaf achttien jaar.

"Wie wíl dansen, kán dansen. En anders leer ik het je!"

Een bekende locatie

De danszaal is te vinden in Sporthal Boomgaardshoek in Hoogvliet. Daniella: “Ik vind dit een fijne locatie. Veel kinderen kennen het al, omdat ze hier ook schoolgym hebben. En het ligt midden in de woonwijk, dus ouders laten hun kinderen gerust alleen naar de les komen.” Uit de zaal komt een hoop gegiechel. De selectiegroep –waarin iedereen een custom-made D4Dance-hoodie draagt– oefent even voor zichzelf. Daniella houdt de boel strak in de gaten. “Dames!”, roept ze af en toe. “Niet de gang op rennen, we hebben een naam hoog te houden!”

Boksschool als buren

Op deze locatie van Sportbedrijf Rotterdam wordt niet alleen gedanst. Je kunt hem huren voor verschillende zaalsporten en er zelfs vergaderen. De ruimte naast die van Daniella wordt gebruikt door een boksschool.

Daniella: “Ik gebruikte die ruimte eerst, maar ze vroegen of ik wilde verhuizen naar een andere zaal. Zo was er meer plek voor de materialen van de boksschool. Dat doe je dan natuurlijk voor elkaar. Ik heb wel gezegd dat ik spiegels nodig heb.” Nu hangt er dus een mooie spiegelmuur in de nieuwe danszaal, naast de geluidsinstallatie.

Topsport

Behalve een dansschool heeft Daniella een winkel met sportvoeding en supplementen. “Ik heb een druk leven. Mijn winkel is zes dagen per week open, ik verkoop mijn producten ook nog in sportscholen en op woensdag zijn de danslessen. Ik ben wel eens gesloopt, maar ik geef graag alles.” Dat klinkt als topsport, maar eh, kun je dansen eigenlijk wel een sport noemen? “Ja, natuurlijk! Wie denkt van niet, is niet meer van deze tijd. Kijk eens naar al die dansgroepen en battles.” En zoals je merkt, hoef je er echt niet voor naar de dansacademie. “Ik heb tijdens die audities een belangrijke les geleerd, namelijk dat ik nooit mensen zal afwijzen om hun lichaam. Wie wíl dansen, kán dansen. En anders leer ik het je!”

Meer weten? Kijk op de website van D4Dance.

Wil je ook een sportruimte huren in Sporthal Boomgaardshoek? Dat kan al vanaf €21,80 per uur. Bel 010-8080880 voor meer informatie.