Winnaar Health Innovation Challenge bekend!

Help jij mee onze sportlocaties toekomstbestendig te maken? Die vraag stond centraal tijdens de Health Innovation Challenge. Een wedstrijd voor startups, georganiseerd door Get in the Ring, de gemeente Rotterdam en Erasmus Centre for Entrepreneurship. En de winnaar is bekend!
Terug

Arbi Augmented Reality

Startups werden uitgedaagd om een plan te ontwikkelen voor de ‘gymzaal van de toekomst’. Uit 34 inschrijvingen werden 7 startups geselecteerd door medewerkers van Sportbedrijf Rotterdam. En dat was geen eenvoudige taak: de plannen waren allemaal heel interessant en goed toepasbaar. Maar er kan er maar één met de winst vandoor gaan… De jury koos daarom voor Arbi Augmented Reality!

Gymzaal 2.0

Wat hun doorslaggevende idee is? Gymzalen omtoveren tot een Augmented Reality door middel van verschillende interactieve lagen. Vervolgens zet je een AR-bril om deze lagen te zien. Naast fysieke attributen, zijn de mogelijkheden in een gymzaal door Augmented Reality eindeloos! Binnen een handomdraai tover je de ruimte om tot een interactieve hindernisbaan, moedigt Rocky Balboa je aan om alles uit jezelf te halen of ga je de sportieve strijd aan met monsters.

Aan de slag!

En nu? Samen met Arbi Augmented Reality starten we een pilot in één van onze gymzalen. Naast dit winnende idee gaan we ook zeker aan de slag met andere startups met goede ideeën, waaronder ZappYou, Picoo en Embedded Fitness. Wij kijken uit naar de gymzaal van de toekomst! Jij ook?

Benieuwd naar de voortgang? Houd onze website en social media in de gaten voor updates.