Zo blij zijn als een kind, dat is de energie die je voelt in het verwarmde Hoekse Badje

Het gezellige buitenbad van Hoek van Holland, in de volksmond ook bekend als ‘Hoekse Badje’ is open voor iedereen bij wie het weer kriebelt om te zwemmen. Wouter Wubben (vicevoorzitter van de Westland Triathlon Vereniging) maakt hier sinds de opening van het buitenbad in februari, samen met andere zwementhousiastelingen van zijn vereniging graag gebruik van.
Terug

Het trainen heeft voor hen een tijdje stil gelegen maar nu kan de vereniging twee keer in de week terecht in het buitenbad van Hoek van Holland. Wouter: “We zijn ontzettend dankbaar dat we weer mogen. Het bad waar wij normaal gesproken trainen is al een hele tijd gesloten en het is nu nog te koud om het natuurwater op te zoeken. De winter opening met verwarmd bad bij Hoek van Holland was daarom een mooie oplossing. Ik ben erg blij dat we na het vlotte contact met het Sportbedrijf vrij snel weer in het water lagen. We zijn voor twee uur per week de enigen die in bad liggen. Dat is echt top.”

“In de winter zo met zijn allen in de buitenlucht zwemmen. Dat is toch fantastisch.”

Wouter heeft de leden op het hart gedrukt om goed met de situatie om te gaan. De voorzorgsmaatregelen en coronaprotocollen die in het buitenbad gelden moeten worden nageleefd. Alleen dan kan de vereniging blijven zwemmen.

Toen de triathlon zwemmers na het eerste uur trainen uit het water kwamen, waren ze zo blij als een kind zegt Wouter lachend. “Ja dat klinkt misschien gek, maar die energie voelde je echt bij iedereen. Dat heeft te maken met twee dingen: We zijn weer gemotiveerd om doelgericht te trainen op techniek en conditie en dat we elkaar als triathlon-leden weer zo in het water mochten treffen was natuurlijk ook super. We hebben een hele actieve vereniging en het sociale aspect bij ons is erg belangrijk. Het is daarnaast ook echt heel lekker om zo in de buitenlucht bezig te zijn.”

“Het leuke van triathlon is dat het een laagdrempelige sport is. De buurvrouw kan ook elk moment beginnen.”

De Westland Triathlon Vereniging is er voor iedereen die in de regio aan triathlon doet of wil gaan doen, ieder op zijn of haar niveau. Wouter: “Zolang je een basis conditie hebt en uitdagingen aan wilt gaan kun je meedoen. Zo hebben we leden die gewoon graag sporten maar niet specifiek trainen voor een triathlon, sommigen trainen voor lokale triathlons in Zuid-Holland of de landelijke teamcompetitie en er zijn ook echte diehards die trainen voor ‘Iron man’ wedstrijden in binnen- en buitenland.”

De Iron man is een serie wedstrijden van de klassieke lange afstandstriatlon. Dat is 3,86 kilometer zwemmen, 180 kilometer wielrennen en 42 kilometer hardlopen. Wouter zelf doet mee met de 1/8 of 1/4 triathlons sinds hij drie jaar geleden lid is geworden van de vereniging. “Ik ben lid geworden omdat ik erg van sporten en in de natuur zijn houd. Ik deed al aan hardlopen en wielrennen. Zwemmen miste eigenlijk nog een beetje in mijn sportstraatje. Met een triathlon kan ik alles combineren.”

De zwemmers van de Westland Triathlon zijn elke woensdagmiddag van 19:00 tot 20:00 en elke zaterdagochtend van 08:00 tot 09:00 huurders in het bad. Tijdens de gewone openingstijden van het zwembad is het bad toegankelijk voor alle zwemmers die een duik in het water willen wagen.

Wil je ook graag zwemmen? Reserveer dan een tijdslot van 45 minuten bij onze buitenbaden hieronder.

Of word lid van Westland Triathlon of één van de andere sportaanbieders in Zwembad Hoek van Holland.

Locaties