Nieuwe accommodatie: Zwemcentrum Rotterdam

De nieuwe Ranomi Kromowidjojo komt straks misschien wel uit Rotterdam. Met Zwemcentrum Rotterdam bieden we wedstrijdzwemmers weer de kans te trainen in een zwembad van Olympisch formaat.
Terug

Rotterdamse primeur

Een 50-meter bad met tien banen, een 25-meter bad met zes banen en een tribunecapaciteit van duizend man. Met het in gebruik nemen van Zwemcentrum Rotterdam op 22 januari tillen we de zwemsport in Rotterdam in een keer naar een hoger niveau. Goed nieuws voor wedstrijdzwemmers die tot nu toe moesten uitwijken naar andere steden om in een 50-meter bad te kunnen trainen. En goed nieuws voor de recreant die nu in een optimaal zwembad in zijn eigen buurt een baantje kan trekken of andere watersporten beoefenen.

"Maar wij hebben juist gekeken naar de behoefte in de stad."

Een frisse start van het nieuwe sportjaar

Een zwembad van dit niveau (alleen het Pieter van den Hoogenband zwemstadion heeft een vergelijkbaar bad en meer tribunecapaciteit) zal ook zeker grote evenementen gaan aantrekken. “We zijn met de KNZB al in overleg over World League wedstrijden en Swimcups in ons Zwemcentrum en er zijn initiatieven om de World Police and Fire Games hierheen te halen.”

"In het zwembad moet iedereen zich thuis voelen."

Van de prof en zijn fans tot de recreant: in het zwembad moet iedereen zich thuis voelen. “Daar zetten we op in met de aankleding van het zwembad, met de horeca en met het activiteitenaanbod. Zwemcentrum Rotterdam heeft topsport als specialiteit, maar blijft ook alle basisactiviteiten aanbieden als schoolzwemmen en doelgroepzwemmen. Iedere Rotterdammer heeft straks een reden om naar Zwemcentrum Rotterdam te komen.”