Terug
Directies
VERANDER! SPORT EENS BIJ EEN ANDER.

Laat leerlingen warmlopen voor sport.

Van de Rotterdamse pubers van 13 tot en met 16 jaar voldoet maar 18% aan de beweegrichtlijn. Dat kan beter. SwapGym van Sportbedrijf Rotterdam biedt divers sportaanbod in de buurt van de school, onder schooltijd. Zodat jonge Rotterdammers kunnen ontdekken wat hen in beweging krijgt. En ook na schooltijd hun weg weten te vinden naar sport- en beweegaanbod. Maar dat ze wel kunnen zeggen: dat heb ik op school geleerd.

De voordelen van SwapGym

Met SwapGym kiezen leerlingen zelf de sport- of beweegles die bij ze past. Want niet iedereen sport om dezelfde reden. De een houdt van wedstrijden en de ander meer van gezelligheid. Ontdekken wat bij je past staat centraal bij SwapGym. Dit noemen we de beweegredenen. Bij SwapGym helpen we docenten en leerlingen op weg. Docenten beginnen met een workshop over beweegredenen, leerlingen starten met een kick-off. Daarna ontdekken leerlingen in de beweegredenenles welke vormen van sport en beweging bij hen passen. Hierna kan het swappen beginnen!

Alles weten?

Lees hoe SwapGym werkt

decoration - a bidon decoration - a fake dumbbel
“Het verzuim tijdens de gymles is gedaald. Wat wil je nog meer?“

Lees het interview met Marco

SWAPFACTS 2023-2024

  • 25 sportaanbieders
  • 29 sporten
  • 6 scholen, 800 leerlingen
  • Aanbod van boksen tot boulderen, dans tot circus, fitness tot freerunning… en meer
  • Het aanbod verschilt per school (want lokaal)
  • Voor een periode van 8 tot 16 weken
  • Optie om af te sluiten met het SwapGym Sportfestival

Terugblik Sportfestival 2023

Bekijk onderstaande video

— SwapGym Sportfestival

SwapGym op maat voor iedere school

Op alle onderdelen kan de school ondersteuning krijgen. Met onze speciale lesplannen kan de gymdocent tijdens SwapGym-uren ook een reguliere gymles aanbieden, die nog beter aansluit op de behoeften van de doelgroep. Een sportcoach van Sportbedrijf Rotterdam staat 4 keer per jaar klaar om met docenten te sparren over de gymlessen. Er is een materialenpakket. En we helpen graag het jaar af te sluiten met een SwapGym Sportfestival.

 

Meer weten over SwapGym

Naar de homepage

Informatie over SwapGym

Heb je een vraag over SwapGym. Of heb je interesse in SwapGym op jou school. Neem contact op met Eva van der Zanden - van Groningen.